Hoe De Productcode Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe De Productcode Te Vinden
Hoe De Productcode Te Vinden

Video: Hoe De Productcode Te Vinden

Video: Hoe De Productcode Te Vinden
Video: How to get your product key for Windows 7/8/10 2024, Mei
Anonim

In onze tijd is er een acuut probleem met voeding. Het gaat niet om het volume, maar om de kwaliteit ervan. Er zijn veel voedselclassificaties en labels. Vaak begrijpt de koper niet helemaal wat er op de productverpakking staat: sommige codes in digitale en lettervorm. Maar al deze aanduidingen geven een compleet beeld van het product dat u wilt aanschaffen. De meest voorkomende is de streepjescode. Deze staat direct op de verpakking.

Hoe de productcode te vinden
Hoe de productcode te vinden

instructies:

Stap 1

Een andere naam is streepjescode. Het is een grafische afbeelding in de vorm van strepen en strepen, waarboven cijfers en letters in de juiste volgorde staan. Het is nodig voor computersystemen die het gebruiken om alle informatie over een bepaald product te herkennen. Het is erg handig en praktisch. Met behulp van de streepjescode wordt ook het land van de fabrikant van het product herkend.

Stap 2

Vrijwel elk ontwikkeld land heeft zo zijn eigen code, uitgedrukt in cijfers op de verpakking. Maar na verloop van tijd begon de streepjescode een andere aanduiding te vervangen. Met de goedkeuring van een codestructuur die geschikt is voor alle landen, is een nieuw tijdperk voor producten aangebroken. Het werd eerst mogelijk gemaakt door de Europese en vervolgens door de gewijzigde status van de International Association of Product Numbering.

De nieuwe code is ontwikkeld op basis van de Amerikaanse UPC (Universal Product Code) code. Zo is de nieuwe, wereldberoemde afkorting EAN ontstaan. Later is het overgegaan naar EAN 13 (dit komt door het aantal cijfers).

Ik wil ook opmerken dat, ondanks wat vaak wordt gedacht, de digitale code van het product zelf praktisch niets betekent.

Stap 3

Tegenwoordig zijn er al enorm veel verschillende codes ontwikkeld, zoals: Aztec Code, Data Matrix, Microsoft Tag, enzovoort.

De eerste drie cijfers, die de eerste plaats innemen in de EAN-code, geven de nationaliteit van het product aan. Bijvoorbeeld: de hoofdletternummers van de code 460-469 zijn toegewezen aan Rusland, 482 aan Oekraïne.

De volgende 4-6 cijfers geven de fabrikant- of verkopercode voor dit product aan.

De overige 3-5 cijfers worden geproduceerd om het product zelf te coderen. Het laatste cijfer, 8, wordt gebruikt om te controleren of de scanner de slagen correct leest.

Aanbevolen: