De Productcode Van Nokia Vinden

Inhoudsopgave:

De Productcode Van Nokia Vinden
De Productcode Van Nokia Vinden

Video: De Productcode Van Nokia Vinden

Video: De Productcode Van Nokia Vinden
Video: 24 часа на Кладбище с Владом А4 2024, Mei
Anonim

Terwijl de meeste mobiele telefoons alleen model-, firmware- en IMEI-nummers hebben, hebben Nokia-apparaten een ander nummer: productcode. Het hangt af van drie parameters: het telefoonmodel, de kleur en de regio waarin het te koop is. Alle apparaten met dezelfde combinatie van deze parameters hebben dezelfde productcode.

De productcode van Nokia vinden
De productcode van Nokia vinden

instructies:

Stap 1

Koppel de telefoon los van de oplader en sluit alle applicaties erop. Koppel de voeding los. Om dit te doen, houdt u de aan / uit-knop lang ingedrukt of drukt u deze kort in en selecteert u vervolgens het item "Uitschakelen!" in het menu. (met een uitroepteken) of iets dergelijks.

Stap 2

Wanneer het telefoonscherm wordt uitgeschakeld, wacht u nog een paar seconden en verwijdert u eerst het batterijklepje en vervolgens de batterij zelf. Bij sommige modellen (bijv. N8) moeten hiervoor twee bouten worden verwijderd. Verlies ze niet!

Stap 3

Naast de simkaart vind je onder de batterij ook een sticker. Het productcodenummer erop bevindt zich tussen de twee streepjescodes na het woord CODE, dubbele punt en spatie. Het bestaat altijd uit zeven cijfers, waarvan de eerste twee 05 zijn. Schrijf het op en plaats dan de batterij en het klepje terug. Zet je telefoon aan.

Stap 4

U kunt de productcode vinden zonder de telefoon te demonteren via een speciale site:

Zodra je het hebt geopend, zoek je je telefoonmodel in de lijst aan de rechterkant en klik je op de bijbehorende link. Na het kiezen van de combinatie van de kleur van de telefoon met het land voor levering in de lijst, vindt u de productcode.

Met deze service kunt u ook aan de hand van een code in het batterijvak van de telefoon bepalen of het apparaat bedoeld is voor levering in uw land. Als dit niet de bedoeling is, kan een erkend servicecentrum weigeren het te repareren.

Stap 5

Deelnemers van enkele gespecialiseerde forums raden aan om een speciaal programma te gebruiken om de productcode te bepalen - ANT Simple Tool. In feite kan het gebruik van dit programma extreem gevaarlijk zijn omdat de ontwikkelaars geen officiële website hebben, en daarom kan het alleen worden gedownload van dubieuze bestandshostingservices, waar er een grote kans is op opzettelijke plaatsing van varianten van dit programma is geïnfecteerd met virussen en trojans.

Stap 6

Voer de productcode in het formulier op de volgende site in:

U ontvangt het nieuwste firmwareversienummer voor het apparaat. Vergelijk het met het huidige firmwareversienummer van uw apparaat, dat u kunt vinden door het commando "* # 0000 #" op het toetsenbord van de telefoon te typen (zonder aanhalingstekens en op de belknop te drukken), en u zult kunnen concluderen dat het is nodig om het te updaten.

Aanbevolen: