Een Film Opnemen Van Tv Naar Computer

Inhoudsopgave:

Een Film Opnemen Van Tv Naar Computer
Een Film Opnemen Van Tv Naar Computer

Video: Een Film Opnemen Van Tv Naar Computer

Video: Een Film Opnemen Van Tv Naar Computer
Video: How to Record HDMI Output 2024, April
Anonim

U hebt geen speciale software nodig om video tussen apparaten over te zetten om films die op tv worden uitgezonden op uw computer op te nemen. De meeste standaard videobewerkingssoftware kan ook films en tv-programma's opnemen.

Een film opnemen van tv naar computer
Een film opnemen van tv naar computer

Het is nodig

  • - video-opnameapparaat;
  • - videobewerkingsprogramma.

instructies:

Stap 1

Sluit de AV-kabel van uw video-opnameapparaat aan op de audio- en video-aansluitingen van uw tv. Als de tv is aangesloten op een digitale tv-settopbox, sluit u de kabel aan op de audio- en video-aansluitingen van de settopbox. Zorg er bij het aansluiten van de kabel voor dat de kleuren overeenkomen (rode stekker op rode stekker, wit op wit en geel op geel).

Stap 2

Als uw tv of settopbox een S-Video-poort heeft, sluit u een S-Video-kabel aan op die poort. Als er geen S-Video-poort is, kan video alleen worden opgenomen met een AV-kabel (zij het met enig kwaliteitsverlies).

Stap 3

Steek het uiteinde van de USB-kabel van het video-opnameapparaat in een beschikbare USB-poort op uw computer. Het kan zijn dat u enkele minuten moet wachten voordat de computer het apparaat herkent.

Stap 4

Open een videobewerkingsprogramma dat video van uw camera kan vastleggen. iMovie (voor Mac-computers), Windows Movie Maker of Adobe Premiere (voor pc's) ondersteunen deze optie bijvoorbeeld.

Stap 5

Ga naar het menu Bestand en selecteer de optie Vastleggen of Vastleggen in het hoofdscherm van uw videobewerkingssoftware. Als er meerdere opname-opties worden aangeboden, selecteert u de optie Opnemen van digitale videocamera (zo wordt het video-opnameapparaat door het systeem herkend).

Stap 6

Voer een naam in voor het videobestand wanneer daarom wordt gevraagd in het bewerkingsprogramma. Selecteer een map op uw harde schijf om het filmbestand daarin op te slaan.

Stap 7

Klik op de knop Start Capture of Start Import in de video-editor. Begin met het weergeven van de film die u wilt opnemen op uw computer.

Stap 8

Klik op de knop Opname stoppen wanneer de film is afgelopen. De video wordt opgeslagen in de eerder opgegeven map.

Aanbevolen: