Een Tweede Sub Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tweede Sub Aansluiten
Een Tweede Sub Aansluiten

Video: Een Tweede Sub Aansluiten

Video: Een Tweede Sub Aansluiten
Video: How to Connect Two Subwoofers to One Receiver | Dual SVS SB-16 Ultra 2024, April
Anonim

Voor sommige automobilisten is de auto niet alleen een vervoermiddel geworden over elke afstand, maar ook een manier van zelfexpressie en zelfrealisatie. Een voorbeeld is een auto-audiowedstrijd, die de kracht meet van geluidsgolven die worden uitgezonden door een audiosysteem dat in een auto is geïnstalleerd. Om aan dergelijke wedstrijden deel te nemen, is de installatie van een tweede extra subwoofer vereist.

Een tweede sub aansluiten
Een tweede sub aansluiten

Noodzakelijk

  • - subwoofer;
  • - condensator;
  • - versterker;
  • - hulpmiddelen;
  • - draden.

instructies:

Stap 1

Open de motorkap en verwijder de negatieve draadconnector van de auto-accu om het boordnet spanningsloos te maken en kortsluiting te voorkomen.

Stap 2

Verwijder de radio-eenheid uit het montagecompartiment. Verwijder hiervoor alle frontplaten. Verwijder de radio met behulp van twee speciale sleutels. Als ze er niet zijn, kan dunne en stijve draad worden gebruikt.

Stap 3

Selecteer het schema volgens welke u de tweede subwoofer gaat aansluiten. Om dit te doen, moet u vertrouwd raken met de kenmerken van een reeds staande sub, evenals met de gegevens over de versterker die in uw auto is geïnstalleerd.

Stap 4

Als de versterker een vrij kanaal heeft, kun je er veilig een subwoofer op aansluiten. Let op de kracht van het geïnstalleerde model van de sub. In totaal mag het vermogen van beide apparaten het nominale vermogen van de versterker niet overschrijden.

Stap 5

Als de geïnstalleerde versterker te zwak is of geen vrij kanaal heeft, moet u een tweede kopen en deze parallel aansluiten.

Stap 6

Sluit een tweede versterker aan op de uitgang aan de achterkant van de radio. Controleer of de verbinding correct is. Gebruik alleen audiokabels van hoge kwaliteit. In dit geval kunt u geluid van hoge kwaliteit uit uw audiosysteem halen.

Stap 7

Zet de behuizing van de tweede versterker vast. Sluit nooit de ene versterker aan op de andere! Het wordt ook aanbevolen om een extra condensor te installeren.

Stap 8

Sluit de tweede subwoofer aan op de geïnstalleerde versterker. Zet de subbody zorgvuldig vast. Gebruik hiervoor speciale strips en viltjes. Zorg ervoor dat harde delen van de subwooferkast geen blanke metalen of plastic delen van het interieur van uw auto raken. Anders zal er bij het luisteren naar muziek extern geluid zijn dat wordt veroorzaakt door trillingen.

Stap 9

Verberg alle bedrading onder de mantel. Installeer de radiobandrecorder terug en sluit het blok aan op de batterij. Zet het contact aan en controleer de werking van het gehele audiosysteem.

Aanbevolen: