Hoe Het Tariefplan Beeline Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Tariefplan Beeline Bepalen
Hoe Het Tariefplan Beeline Bepalen

Video: Hoe Het Tariefplan Beeline Bepalen

Video: Hoe Het Tariefplan Beeline Bepalen
Video: WTF Beeline/Секрет Beeline 2024, Mei
Anonim

Om de naam van het tariefplan "Beeline" waarmee uw telefoon is verbonden te weten te komen, kunt u gebruik maken van de diensten van uw persoonlijke account op de website of de klantenservice bellen.

Hoe het tariefplan Beeline bepalen
Hoe het tariefplan Beeline bepalen

instructies:

Stap 1

Bezoek de officiële website "Beeline". Selecteer uw regio uit de lijst in de rechterbovenhoek van de hoofdpagina van de site.

Stap 2

Bekijk het verticale menu aan de rechterkant van de pagina met de titel "Private Clients". In de linkerkolom van dit menu ziet u onderaan de knop "Mijn Account". Klik erop. Bovenaan de pagina die verschijnt, is er een sectie "Servicebeheersysteem" Mijn Beeline ", rechts van de titel staat een link - dat is wat u nodig hebt.

Stap 3

Ontvang een wachtwoord om toegang te krijgen tot het My Beeline-servicebeheersysteem. Om dit te doen, belt u * 110 * 9 # vanaf uw telefoonnummer en drukt u op de belknop. Het bericht "Uw aanvraag is geaccepteerd" verschijnt op het telefoonscherm en na een paar minuten ontvangt u een sms-bericht met uw zescijferige wachtwoord voor het servicebeheersysteem. Voer het in het daarvoor bestemde veld in, als login, kies het mobiele telefoonnummer met de code, maar zonder de acht. Het systeem zal aanbieden om het wachtwoord te wijzigen in het wachtwoord dat je zelf hebt bedacht.

Stap 4

Verken de hoofdpagina van het servicebeheersysteem "Mijn Beeline". Linksboven, onder de begroeting, ziet u informatie over uw telefoonnummer, in de tweede regel van boven ziet u de naam van het tariefplan. U kunt het tariefplan wijzigen in het servicebeheersysteem - klik gewoon op de knop "Wijzigen" rechts van de naam van uw tariefplan.

Stap 5

Bel hiervoor de klantenservice "Beeline", bel hiervoor 0611 vanaf je mobiel en druk op de beltoets. Vanaf een vaste telefoon kunt u 495-974-8888 bellen. Volg de instructies van het antwoordapparaat, wacht op de verbinding met de telefoniste. Om dit te doen, drukt u na het eerste spraakbericht op "2" in de toonmodus, na de tweede - "0". Houd er rekening mee dat de wachttijd voor een verbinding met een klantenservicespecialist kan oplopen tot 15-20 minuten. Stel de specialist de vragen waarin u geïnteresseerd bent over het tariefplan.

Aanbevolen: