Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Verlengen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Verlengen?
Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Verlengen?

Video: Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Verlengen?

Video: Hoe Een Twisted Pair-kabel Te Verlengen?
Video: How To Make RJ45 Network Patch Cables - Cat 5E and Cat 6 2024, Mei
Anonim

Als u de lengte van de netwerkkabel moet verlengen, zijn er verschillende manieren om deze procedure te voltooien. Sommige manieren om dit probleem op te lossen zijn heel eenvoudig, maar ze vereisen financiële kosten, zij het onbeduidend.

Hoe een twisted pair-kabel te verlengen?
Hoe een twisted pair-kabel te verlengen?

Noodzakelijk

  • - mes;
  • - isolatieband.

instructies:

Stap 1

Schaf een extra netwerkkabel aan met connectoren aan beide uiteinden. Zoek een speciale adapter waarmee je de netwerkkabels aan elkaar kunt koppelen. Deze apparaten kosten heel weinig, dus denk drie keer na of het de moeite waard is om zelf het netsnoer te verlengen. Gebruik het om twee getwiste paren aan te sluiten en zo een enkele kabel te verkrijgen.

Stap 2

Het probleem is dat je misschien geen geschikte adapter bij de hand hebt. In een dergelijke situatie kunt u onafhankelijk twee netwerkkabels aansluiten. Neem een mes of scalpel en verwijder de isolatie van het ene uiteinde van het getwiste paar. Pas op dat u hierbij de interne draden niet beschadigt.

Stap 3

Het is beter om 10-15 centimeter schoon te maken om het uitvoeren van verdere bewerkingen te vergemakkelijken. Strip nu voorzichtig elke afzonderlijke draad. Zorg ervoor dat u wat ongeïsoleerde ruimte overlaat om te voorkomen dat de kleuren van de aan te sluiten kabels verward worden. Knip de binnendraden zo af dat hun lengte 1 tot 2 centimeter verschilt. Dit om te voorkomen dat er op een bepaalde locatie een hoge belasting ontstaat.

Stap 4

Volg dezelfde procedure met de andere aan te sluiten netwerkkabel. Uiteraard moeten de interne draden omgekeerd evenredig met de lengtes van gelijkaardige kabels van het eerste getwiste paar worden afgesneden. Draai de draden van dezelfde kleur voorzichtig in paren. Isoleer alle verbindingen met speciale tape.

Stap 5

Isoleer nu de gemeenschappelijke streng. Het is beter om de isolatietape niet te sparen, omdat een slechte aansluiting van draden de werking van het netwerk negatief kan beïnvloeden. Onthoud dat het het beste is om dergelijke verbindingen lange tijd niet te gebruiken. Koop een speciale connector en sluit er twee netwerkkabels op aan. Controleer de werking van het ontvangen twisted pair. Probeer het eerst uit door een directe verbinding tussen twee computers te gebruiken.

Aanbevolen: