Een Netwerkkabel Verlengen

Inhoudsopgave:

Een Netwerkkabel Verlengen
Een Netwerkkabel Verlengen

Video: Een Netwerkkabel Verlengen

Video: Een Netwerkkabel Verlengen
Video: How To Make an Ethernet Cable Longer - 3 Methods 2024, April
Anonim

Wanneer zich een situatie voordoet waarin het nodig is om de netwerkkabel te verlengen, kopen veel mensen liever gewoon een langere kabel. Maar niet iedereen weet dat je een gedraaid paar zelfstandig kunt verlengen met een minimale set gereedschappen.

Een netwerkkabel verlengen
Een netwerkkabel verlengen

Noodzakelijk

2 stroomkabels, mes, isolatietape

instructies:

Stap 1

Ik wil meteen opmerken dat als je categorisch geen tijd wilt verspillen aan het zelf verlengen van de netwerkkabel, maar nog een kabel klaar hebt voor gebruik, het logischer is om een miniatuurschakelaar te kopen. Dit apparaat is een kleine doos met aan beide zijden getwiste connectoren. Sluit er gewoon twee korte kabels op aan, zodat u een lange krijgt.

Stap 2

Gezien het feit dat je nog een andere analoog nodig hebt om de netwerkkabel te verlengen, is de vorige methode heel redelijk. Maar als je geen kant-en-klare gekrompen draad hebt, dan zijn er andere oplossingen.

Stap 3

Pak een mes en snijd het netsnoer door. Snijd de snijlijn niet te dicht bij de rand van de kabel. Snijd voorzichtig de ruglaag af. Je ziet acht draden van verschillende kleuren.

Stap 4

Strip deze draden aan beide uiteinden van de kabel. Houd er rekening mee dat u ze moet opwinden met analogen van een andere kabel, dus beknibbel niet op de lengte van het schoongemaakte gebied.

Stap 5

Leg beide uiteinden van het netsnoer dat u als verlengsnoer wilt gebruiken op dezelfde manier bloot.

Stap 6

Je zou dus drie stukken netwerkkabel moeten hebben, waarvan twee aan één kant een connector voor aansluiting op een netwerkkaart.

Stap 7

Pak de eerste helft van de oude kabel en het verlengsnoer. Draai voorzichtig alle draden van dezelfde kleur in elkaar. Probeer de krul zo strak mogelijk te maken. Isoleer elk paar opgerolde draden met speciale tape. Isoleer nu de hele set getwiste draden. Dit helpt kabelbreuk te voorkomen.

Stap 8

Herhaal dezelfde handeling met het andere uiteinde van de kabel. Als je alles goed hebt gedaan, zou je één stevige kabel van de gewenste lengte moeten hebben. Het wordt aanbevolen om elk kanaal van de netwerkkabel uit te schakelen voordat u deze aansluit op een computer of ander apparaat.

Aanbevolen: