Hoe Een Chip Te Solderen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Chip Te Solderen?
Hoe Een Chip Te Solderen?

Video: Hoe Een Chip Te Solderen?

Video: Hoe Een Chip Te Solderen?
Video: EEVblog #997 - How To Solder Surface Mount Components 2024, Mei
Anonim

Het solderen van een chip op een bord vereist ervaring met solderen. Het is onwaarschijnlijk dat het resultaat van uw werk de eerste keer perfect zal zijn. Er zijn ook enkele vereisten waarmee u rekening moet houden met betrekking tot de apparatuur die u gebruikt.

Hoe een chip te solderen?
Hoe een chip te solderen?

Noodzakelijk

  • - stroom;
  • - hars;
  • - priem;
  • - coaxiale kabel;
  • - soldeerbout.

instructies:

Stap 1

Bereid de benodigde gereedschappen voor - buisvormig vloeimiddel met hars erin, vloeibare hars op alcohol, priem van de juiste maat, soldeerbout en draad. Een van de vereisten voor een soldeerbout is dat je het beste een temperatuurregelaar kunt hebben. Als u niet per ongeluk uw chip wilt doorboren met een schok van statische elektriciteit, gebruikt u een soldeerbout met de mogelijkheid om het puntpotentiaal op de microschakeling op nul te zetten.

Stap 2

Plaats je chip op het bord, zet hem vast en begin met solderen. Als de chip goed vastzit en zonder lijm, gebruik hem dan niet onnodig. Het sneldrogende "Moment" is het beste om te solderen, als je het nog moet gebruiken om de positie te fixeren. Let op de potentiaalvereffening van het bord en de punt van de soldeerbout die u gebruikt.

Stap 3

Breng met een penseel vloeibare hars aan op de pootjes van uw chip en soldeer deze vervolgens. Verwarm niet te lang om te voorkomen dat de poten loskomen, oefen geen druk uit bij het solderen om de chip niet te breken. Dit is waar een lage smeltflux kan helpen.

Stap 4

Verwijder overtollig soldeer met speciaal geprepareerde gevlochten draad. Probeer tegelijkertijd zo voorzichtig mogelijk te handelen om de resultaten van het werk dat je hebt gedaan niet te beschadigen. Knip indien mogelijk de delen van de draad af die gehard tin hebben. Spoel de plank af in aceton om alle resterende sporen van hars te verwijderen.

Stap 5

Houd er rekening mee dat er bij het solderen van chips aan verschillende voorwaarden moet worden voldaan om de beste werkresultaten te verkrijgen. U moet bijvoorbeeld hoogwaardige soldeerapparatuur gebruiken of op zijn minst de tips erop vervangen.

Aanbevolen: