Pickups Aansluiten

Inhoudsopgave:

Pickups Aansluiten
Pickups Aansluiten

Video: Pickups Aansluiten

Video: Pickups Aansluiten
Video: Replacing Gibson Quick-Connect Pickups with Regular Pickups. 2024, Mei
Anonim

Een pick-up is een speciaal apparaat dat verbinding maakt met muziekinstrumenten zoals een gitaar. Het is ontworpen om snaartrillingen om te zetten in stroom. Het signaal kan digitaal worden verwerkt om geluidseffecten te produceren.

Pickups aansluiten
Pickups aansluiten

Noodzakelijk

  • - gitaar;
  • - oppakken;
  • - ohmmeter;
  • - oscilloscoop.

instructies:

Stap 1

Bepaal de polariteit van de pickup-kabels voordat u de cartridge aansluit. De humbuckerspoelen moeten correct worden aangesloten. Verbind de "plus" van de pickup met de volumepotentiometer en de "min" - met de body van het apparaat.

Stap 2

Als u een pick-up moet aansluiten waarop u geen identificatietekens hebt gevonden en u hebt er geen circuit voor, gebruik dan de aansluittabel. De afbeelding van de desolderen die u nodig hebt, vindt u op het volgende adres https://lov-n-rov.ru/kak-podklyuchit-zvukosnimatel/. Deze tabel helpt u als de sensor een merk heeft en de draden een bepaalde kleur hebben.

Stap 3

Bepaal de polariteit van de enkele spoel met een oscilloscoop om de geluidssensor aan te sluiten. Sluit een oscilloscoop aan op de sondedraden en tik vervolgens op de pickup. Als de straal op het apparaat naar boven afweek, teken dan de conclusies in overeenstemming met de klemmen van de oscilloscoop, de centrale ader betekent "plus" en "min" betekent hetzelfde teken van de sensor. Als de straal van het apparaat naar beneden afweek, komt "plus" juist overeen met "min".

Stap 4

Identificeer de leads voor elke spoel om de humbucker op aan te sluiten. Gebruik hiervoor een ohmmeter, meet alle kabels op de limiet van 20 kΩ. Wanneer de uitvoer van een spoel wordt gevonden, geeft het apparaat een waarde van ongeveer 1-10 kOhm weer. Onderteken de resultaten, identificeer de pinnen van de tweede spoel. Ontdek vervolgens de polariteit van deze spoelen zoals beschreven in de vorige stap. Verbind de minnen van de spoelen met elkaar en de plussen met de gitaar.

Stap 5

Sluit de resterende ongebruikte kabels aan die u niet met een ohmmeter kon bellen. Dit is een scherm, sluit deze aan op de case. Sommige sensoren zijn uitgerust met uitgangen van een coaxkabel of een afgeschermde draad, en dan is de afscherming een "min", terwijl de "plus" de centrale kern zal zijn.

Aanbevolen: