Een Antenneversterker Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Antenneversterker Aansluiten
Een Antenneversterker Aansluiten

Video: Een Antenneversterker Aansluiten

Video: Een Antenneversterker Aansluiten
Video: Technetix FRA 752 X 2024, Maart
Anonim

De antenneversterker wordt niet gevoed via een aparte draad, maar rechtstreeks via dezelfde coaxkabel waarmee het versterkte signaal de tv binnenkomt. In dit opzicht heeft de aansluiting van een dergelijke versterker op een antenne en een tv een aantal kenmerken.

Een antenneversterker aansluiten
Een antenneversterker aansluiten

instructies:

Stap 1

Kijk eens goed naar de versterkerprint. Het heeft twee brede pads voor aansluiting op de antenne. Door deze pads worden gaten voor bevestigingsschroeven geboord. Op het bord zit ook een klem voor het vastklemmen van de centrale kern van de coaxkabel. De versterkeruitgang met deze aansluiting is verbonden via een condensator die alleen wisselstroom doorlaat, en de voedingsbus is verbonden via een smoorspoel die alleen gelijkstroom doorlaat. Vlakbij is een beugel om de kabelmantel vast te klemmen.

Stap 2

Strip de coaxkabel zodat de isolatie van de middengeleider ongeveer 3 tot 5 mm langer is dan de gestripte omvlechting en de middengeleider zelf ongeveer gelijk is aan de lengte van de isolatie. Draai de schroeven op de terminal en de beugel los. Leid de kabel onder de beugel zodat de vlecht zich onder de beugel bevindt en de middengeleider onder de klem zit en er geen kortsluiting tussen is. Draai de klemschroeven en beugels vast. Plaats het meegeleverde deksel op de versterker.

Stap 3

Zoek twee schroeven op de antenne, waarvan de afstand gelijk is aan de afstand tussen de gaten op het versterkerbord. Leg het bord erop en draai het met de bedrukte geleiders naar u toe. Plaats de ringen over de schroeven en vervolgens over de moeren. Draai de laatste vast, maar niet te strak om het bord niet te breken.

Stap 4

Gebruik de meegeleverde ontkoppelstekker bij de versterker. Maak het open. De kabel van de voeding zit er al in gesoldeerd. Schets precies hoe en in welke polariteit het opnieuw moet worden gesoldeerd in geval van onbedoelde breuk. De centrale kern wordt via een smoorspoel van stroom voorzien en het signaal daarvan naar de tv wordt via een condensator gevoerd. Sluit de coaxkabel op dezelfde manier aan op de stekker als op de versterker.

Stap 5

Koppel de televisie los. Sluit de stekker aan op de antenne-aansluiting. Sluit de tv en de voeding van de versterker aan. Begin met tv kijken.

Aanbevolen: