Welke Smartphone Te Nemen: LTE Of 4G?

Inhoudsopgave:

Welke Smartphone Te Nemen: LTE Of 4G?
Welke Smartphone Te Nemen: LTE Of 4G?

Video: Welke Smartphone Te Nemen: LTE Of 4G?

Video: Welke Smartphone Te Nemen: LTE Of 4G?
Video: ПОЧЕМУ НЕ РАБОТАЕТ 4G/LTE НА ТЕЛЕФОНЕ? 6 способов, которые помогут вам решить эту проблему. 2024, Mei
Anonim

LTE en 4G zijn twee nieuwe formaten voor draadloze mobiele communicatie. Beide in Rusland zijn nog niet goed onder de knie door operators. Maar als u denkt aan een smartphone met een draadloze module van een van deze systemen, dan verwacht u hoogstwaarschijnlijk uw telefoon minimaal 2-3 jaar te gebruiken. Dus welke van deze standaarden zullen de komende jaren de voorkeur hebben in een smartphone?

Welke smartphone te nemen: LTE of 4G?
Welke smartphone te nemen: LTE of 4G?

instructies:

Stap 1

LTE - Evolutie op lange termijn, ontwikkeling op lange termijn - eng. Dit formaat kan theoretisch snelheden tot 326,4 Mbps bieden. Onder normale omstandigheden, niet in laboratoriumomstandigheden, wordt de standaard beschouwd als ontvangst met een snelheid van 173 Mbit / s en de output van informatie - 58 Mbit / s. En op echte netwerken haalt u waarschijnlijk niet meer dan 30 Mbps. Hoe vergelijkt het? Vergelijk met de snelheid van de "oude" 3G-standaard. De International Telecommunication Union stelt daarvoor, zelfs voor stilstaande objecten, niet hoger dan 2048 Kbit/s. Die. LTE-snelheid is een orde van grootte, of zelfs twee, hoger.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 2

4G is de nieuwe standaard voor mobiele communicatie. Het biedt een mobiele abonnee minimaal 10 Mbps. Natuurlijk zijn er een aantal technische fundamentele verschillen tussen LTE- en 4G-standaarden, maar alleen specialisten kunnen ze begrijpen. Het is onwaarschijnlijk dat de gebruiker het verschil zal voelen. De snelheden zijn ongeveer hetzelfde.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 3

Brandstof op het vuur werd toegevoegd door smartphonefabrikanten, die gebruikers volledig in verwarring brachten door LTE- of 4G-ondersteuning op hun apparaten aan te geven. Wat te doen?

Experts raden af om zich druk te maken over een keuze. Als je LTE hebt, neem dan LTE. Grote steden hebben deze communicatiestandaarden al geïmplementeerd. 4G is nog beter. Als 4G wordt uitgerold, werkt je telefoon daar ook. Maar je zult niet veel winnen in snelheid.

Aanbevolen: