Welke Smartphone Zal Amazon Uitbrengen?

Welke Smartphone Zal Amazon Uitbrengen?
Welke Smartphone Zal Amazon Uitbrengen?

Video: Welke Smartphone Zal Amazon Uitbrengen?

Video: Welke Smartphone Zal Amazon Uitbrengen?
Video: Самый защищенный смартфон в мире | Oukitel WP10 2024, Mei
Anonim

Sinds november 2011 circuleren er geruchten over het voornemen van Amazon om naast de Kindle Fire-tablets ook eigen smartphones te gaan produceren. Volgens een aantal bronnen wordt er naar verluidt al een "smart phone" van een bekende online winkel getest. De persdienst van het bedrijf bevestigt deze informatie niet officieel. Het weerlegt het echter ook niet.

Welke smartphone zal Amazon uitbrengen?
Welke smartphone zal Amazon uitbrengen?

De plannen van Amazon om een eigen smartphone uit te brengen, werden gemeld door Bloomberg. Het noemde ook de fabrikant van de toekomstige gadget - Foxconn International Holdings. Er werd benadrukt dat Foxconn een bekende verzamelaar is van populaire mobiele telefoons, waaronder de Apple iPhone. Er werd ook gemeld dat Amazon een pakket patenten koopt voor belangrijke draadloze datatransmissietechnologieën. Bovendien werd het bekend over de "aankoop" door de online winkel van de ontwikkelaar van driedimensionale kaarten UpNext, die volgens experts veel handiger zijn in "smartphones" en niet in tablets.

Uiteindelijk begon het netwerk te schrijven dat het testexemplaar van de Amazon-smartphone al klaar is en bètatests ondergaat. Naar verluidt is de informatie gelekt van leveranciers van elektronische componenten voor het toekomstige model. Volgens hen is de nieuwe smartphone een soort miniatuurkopie van de Kindle Fire-tablet. Het hart van het apparaat is het Android-besturingssysteem. De diagonaal van het scherm is ongeveer 4-5 inch. Deze anonieme bronnen gaven geen nadere specificatie.

De komst van de gadget in massaproductie en te koop wordt voorspeld eind 2012 of begin 2013. Analisten suggereren dat de verkoopprijs, zoals in het geval van de tablet, niet hoger of zelfs lager zal zijn dan de kostprijs, en slechts $ 150-170 zal zijn. En het productiebedrijf zal blijven profiteren van de verkoop van inhoud voor het apparaat - muziek, films, e-books, enz.

Het is redelijk om aan te nemen dat in dit opzicht de fabrieksfirmware van de smartphone niet zonder een aantal sloten zal doen, zodat gebruikers geen inhoud kunnen downloaden die wordt gedistribueerd door directe concurrenten van Amazon. Althans in de Verenigde Staten. Bij het kopen van gadgets moeten Russen ook rekening houden met de beschikbaarheid van nabijgelegen draadloze internetnetwerken. Zonder hen zal het gebruik van de cloudopslag van een Amerikaanse retailer zeer problematisch zijn.

Het is echter te vroeg om de aankoop van een Amazon-smartphone te plannen voor inwoners van welk land dan ook. Tot nu toe zijn alleen geruchten over de verwerving van patenten bevestigd, en dan indirect - Matt Gordon is gaan werken bij Amazon. Bij Intellectual Ventures Management LLC was hij Acquisition Director en bij Amazon zal hij hoogstwaarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor investeringen en de ontwikkeling van octrooiportfolio's. Maar als je bedenkt dat Amazon betrokken is bij meerdere grote IE-rechtszaken tegelijk, lijkt een dergelijke versterking van posities logisch. Het Taiwanese bedrijf Foxconn werkt al actief samen met Amazon - in zijn fabrieken assembleren ze niet alleen mobiele telefoons, maar ook Kindle Fire-tablets.

Mark Zuckerberg heeft al informatie ontkend over het maken van een Facebook-telefoon, waarover ook actief geruchten werden verspreid door Bloomberg. Het is mogelijk dat Amazon het onrendabel zal vinden om te concurreren met de iPhone en Samsung Galaxy en zich zal concentreren op het verbeteren van zijn tablet - vandaar alle patentaanwinsten. Trouwens, ze zeggen dat de Kindle Fire 2 in augustus 2012 in de verkoop zal gaan.

Aanbevolen: