Een Tv Kiezen (deel 2: Schermresolutie)

Een Tv Kiezen (deel 2: Schermresolutie)
Een Tv Kiezen (deel 2: Schermresolutie)

Video: Een Tv Kiezen (deel 2: Schermresolutie)

Video: Een Tv Kiezen (deel 2: Schermresolutie)
Video: Samsung SmartTV doet raar, deel 2 2024, Mei
Anonim

Een tv kiezen is niet eenvoudig. Het assortiment in de winkels is enorm. En hoe te begrijpen welke van deze variëteit voor u geschikt is? Laten we eens kijken naar de belangrijkste parameters.

Een tv kiezen (deel 2: schermresolutie)
Een tv kiezen (deel 2: schermresolutie)

Het is noodzakelijk om te beslissen over de kwaliteit van het beeld, dat wil zeggen om de resolutie van de tv te kiezen. De tv-resolutie verwijst naar het aantal pixels per inch. Hoe meer pixels, hoe hoger de resolutie, dat wil zeggen, hoe beter de beeldkwaliteit. Meestal wordt de resolutie overal aangegeven met het tweede, lagere cijfer en de letters i of p. I staat voor interlaced en p staat voor progressive (p is beter). Dat wil zeggen dat een resolutie van 852x480 met progressieve scan wordt aangeduid als (480p).

Op dit moment wordt mainstream televisie uitgezonden met een signaalresolutie van 576i. Maar met de overstap naar digitale tv zijn veel videoproviders begonnen 720p- en 1080i-signalen te leveren. Dit is de zogenaamde HD of HD Ready kwaliteit of high definition kwaliteit.

Kortom, als je een tv in huis hebt om te kijken wat de terrestrische zenders laten zien, wat er ook gebeurt, of het nu standaard gratis is of kabel of zelfs satelliet, dan is een tv met HD-kwaliteit voldoende voor jou. Als je graag thuis een thuisbioscoop regelt, dan moet je letten op minimaal FullHD (1080p) of de nieuwe, maar snel in opkomst zijnde Ultra HD (4k) resolutie. Full HD is best wel budgettair en daar is "meer dan genoeg content" voor. Ultra HD is duur. En inhoud voor hem is nog steeds schaars. Ben je dus geen filmliefhebber, dan is een Full HD TV iets voor jou.

Aanbevolen: