Welk Deel Van Sint-Petersburg Om Te Kiezen Voor Het Leven?

Inhoudsopgave:

Welk Deel Van Sint-Petersburg Om Te Kiezen Voor Het Leven?
Welk Deel Van Sint-Petersburg Om Te Kiezen Voor Het Leven?

Video: Welk Deel Van Sint-Petersburg Om Te Kiezen Voor Het Leven?

Video: Welk Deel Van Sint-Petersburg Om Te Kiezen Voor Het Leven?
Video: Zo wonen Russische studenten in Sint Petersburg: ‘Ik heb geluk’ 2024, Mei
Anonim

Het bepalende criterium bij het kiezen van een woonplaats is altijd de kwaliteit van leven geweest, die afhangt van de infrastructuur van het gebied, de bereikbaarheid van het vervoer, de ecologie, het prestige en de kosten van huisvesting.

Welk deel van Sint-Petersburg om te kiezen voor het leven?
Welk deel van Sint-Petersburg om te kiezen voor het leven?

Het is nodig

Op basis van deze indicatoren zullen we de beoordeling van vijftien populaire wijken van de stad Sint-Petersburg in overweging nemen

instructies:

Stap 1

Vyborgsky

De leidende plaats wordt ingenomen door de wijk Vyborgsky. Het beslaat de rechteroever van de Neva in het noordelijke deel van de stad. Er is alles voor het dagelijks leven: van speeltuinen thuis tot winkel- en uitgaanscentra op loopafstand.

Toegankelijkheid van vervoer

Beweging binnen de wijk zorgt voor veel snelwegen en knooppunten. De nieuwe tolweg - Western High-Speed Diameter - ontlast de oude transportaders aanzienlijk. De hoofdweg van St. Petersburg - de ringweg - loopt door zijn grondgebied. Voor het gemak van passagiers per spoor wordt het verkeer van elektrische treinen en hogesnelheidstreinen "Lastochkas" georganiseerd. 6 metrostations maken het gemakkelijk om elk deel van de stad te bereiken.

Infrastructuur

Vyborgsky District is handig voor het leven. Het gebied is goed gevuld met winkelruimte. Beroemde universiteiten, onderzoeksinstituten van verschillende richtingen zijn hier gevestigd. Er is geen tekort aan onderwijsinstellingen, kleuterscholen, klinieken. Er zijn hier genoeg zakencentra, restaurants, bioscopen, stadions.

Ecologie

De hofjes zijn aangelegd, er zijn veel pleinen. Er zijn 6 bosparkzones in de wijk, die een derde van de wijk beslaan. De aanwezigheid van industriezones wordt goed geëgaliseerd door groene zones.

Het eigendom

Accommodatie in de omgeving is heel anders: voor elke smaak, elk verzoek en elk budget. Dichter bij het stadscentrum zijn er veel stalinka's en Chroesjtsjovs. In het zuidelijke deel overheersen nieuwe gebouwen met een categorie woningen van budgetopties tot elite wooncomplexen.

Stap 2

Moskovski

Een gebied met een gevestigde hoge levensstandaard. Gelegen in het zuidwestelijke deel van de stad. Het vervoer is goed ontwikkeld. De belangrijkste snelwegen van de wijk zijn Moskovsky Prospekt, de ringweg en de WHSD. De infrastructuur is goed ontwikkeld. De attracties van het gebied zijn architecturale structuren: Novodevichy-klooster, Chesme-paleis, Moskou Triumphal Gates. De ecologische situatie is gunstig. Het gebied staat bekend om zijn boulevards en parken. De prijzen van onroerend goed worden bepaald door de locatie. Nieuwe wijken van comfortabele gebouwen bieden moderne woningen in verschillende prijsklassen.

Stap 3

Petrodvortsovje

Elite gebied aan de oevers van de Finse Golf. Het meest westelijke deel van de stad. Het herbergt elite cottage-nederzettingen, laagbouwcomplexen en wooncomplexen van comfort en business class. Een obstakel voor de ontwikkeling ervan is het probleem van de toegankelijkheid van het vervoer.

Stap 4

Toevlucht

Het is gelegen langs de kust van de Finse Golf en wordt vertegenwoordigd door elite datsja's, countryclubs en restaurants. Het aanzien van het gebied bepaalt de aard en kwaliteit van de ontwikkeling.

Stap 5

Kust

Het neemt een speciale plaats in in de structuur van de stad, omdat het een bufferzone is tussen het centrum en het resortgedeelte. Het ontwikkelt actief moderne comfortabele woningen, winkel- en zakencentra.

Stap 6

Poesjkin

Een van de meest aristocratische en toeristische gebieden. Goede ecologie en nabijheid van het stadscentrum bepalen de keuze voor diegenen die het bijna voorstedelijke leven willen combineren met de nabijheid van de metropool.

Stap 7

Petrogradskiy

Een uniek gebied in het oude gedeelte van de stad. Het is rijk aan bezienswaardigheden en heeft een goede sociale en transportinfrastructuur. Het gebied verenigt 7 eilanden van de Neva-delta, die de eigenaardigheden van de ontwikkeling van de regio bepalen. Het grootste deel wordt ingenomen door historische gebouwen.

Stap 8

Vasileostrovski

De infrastructuur is goed gebouwd. De bereikbaarheid van het vervoer is niet bevredigend - de wijk is alleen via bruggen met de stad verbonden. In het historische deel zijn nieuwe gebouwen vrij zeldzaam, voornamelijk elitewoningen zijn hier gevestigd. De hoofdactiviteit van ontwikkelaars wordt uitgevoerd in het westelijke deel van de wijk.

Stap 9

Krasnoselski

Gelegen in het zuidwestelijke deel van de stad. De ecologie wordt bepaald door meerdere groengebieden: parken, pleinen, een rivier. Vastgoed is goedkoop, wat zeer aantrekkelijk is voor kopers.

Stap 10

Nevski

Beslaat het zuidoostelijke deel van de stad. Dit is de enige wijk aan de twee oevers van de Neva. Het openbaar vervoer over de grond wordt vertegenwoordigd door bussen, minibussen, trams, trolleybussen en elektrische treinen. Metro is 7 metrostations. Vastgoed is anders. Er zijn Chroesjtsjov-huizen en een stalinistische stichting, aan de rand van het gebouw wordt gewerkt aan de bouw van nieuwe wooncomplexen voor jonge gezinnen.

Stap 11

Centraal

Het dichtstbevolkte gebied ligt op de linkeroever van de Neva. De meeste gebouwen zijn architecturale monumenten. Industrieel bouwen is verboden. De vervoersverbindingen zijn goed - er zijn 10 metrostations. De toestand van het milieu wordt beïnvloed door een groot aantal voertuigen en kleine landschapsarchitectuur. De woningvoorraad is divers, maar er zijn weinig nieuwbouw.

Stap 12

Admiraltejski

Het oudste deel van de stad. Gelegen op de linkeroever van de Neva. Het combineert de status van een wetenschappelijk, industrieel en cultureel centrum. Residentiële ontwikkeling wordt gekenmerkt door de nabijheid van gebouwen uit het Peter de Grote-tijdperk met elite nieuwe gebouwen.

Stap 13

Frunzensky

Het slaapgedeelte van de stad ligt in het zuidoosten van de stad. De bereikbaarheid van vervoer is laag, er zijn weinig nieuwbouw en de vraag naar vastgoed is laag.

Stap 14

Kalininsky

Het grootste deel van de stad qua oppervlakte bevindt zich in het noordelijke deel. Het is rijk aan monumenten van architectuur en kunst. Aan de zuidkant is er een fabrieksindustriegebied, aan de noordkant zijn er rustige en lichte slaapgedeeltes.

Stap 15

Kirovsky

Een klein gebied in het zuidwesten van de stad, begrensd door de Finse Golf. De ligging in de directe nabijheid van de haven creëert een gunstige omgeving voor bedrijvigheid.

Aanbevolen: