Een Tv Kiezen (deel 3: 3D-technologie)

Een Tv Kiezen (deel 3: 3D-technologie)
Een Tv Kiezen (deel 3: 3D-technologie)

Video: Een Tv Kiezen (deel 3: 3D-technologie)

Video: Een Tv Kiezen (deel 3: 3D-technologie)
Video: Smart TV 3D Samsung Full HD - Submarino.com.br 2024, Mei
Anonim

De keuze in winkels is enorm. Hoe weet u welke van deze variëteit voor u geschikt is? Laten we eens kijken naar de belangrijkste parameters.

Een tv kiezen (deel 3: 3D-technologie)
Een tv kiezen (deel 3: 3D-technologie)

Overweeg de nu populaire 3D-functie. 3D-tv's kleiner dan 32 zijn gewoon zinloos. Hoe groter de diagonaal, hoe beter voor 3D.

Er zijn 2 soorten 3D-technologieën: passief en actief.

Passieve 3D-tv's zijn verkrijgbaar bij PHILIPS en LG. Deze technologie maakt gebruik van gepolariseerde glazen. Dit zijn lichtgewicht brillen zonder enige uitrusting. Ze zijn veelzijdig. Hiermee kunt u 3D-films bekijken op elke tv die deze technologie gebruikt, of u kunt naar de IMAX 3D-bioscoop gaan. Daarin kun je tijdens het kijken veilig je hoofd in elke richting draaien en kantelen. Maar deze technologie heeft ook nadelen. Polariserende glazen werken in het bereik van 2 tot 6 meter (wat in principe niet waarneembaar is in een gewoon appartement). Welnu, het grootste nadeel is de halvering van de schermresolutie.

Actieve technologie betekent actieve 3D-bril. Dit zijn brillen met batterijen of oplaadbare batterijen (soms met een draad naar de tv). Deze bril is duur. Door het hoofd te kantelen, kan de perceptie van het 3D-signaal veranderen. Met deze bril ga je niet naar de bioscoop. In dynamische scènes kan flikkering optreden. Maar met al deze tekortkomingen is de kwaliteit van 3D-waarneming nog steeds beter dan die van passieve.

Aanbevolen: