Wat Is Het Verschil Tussen Een Smartphone En Een IPhone?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Verschil Tussen Een Smartphone En Een IPhone?
Wat Is Het Verschil Tussen Een Smartphone En Een IPhone?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Smartphone En Een IPhone?

Video: Wat Is Het Verschil Tussen Een Smartphone En Een IPhone?
Video: Wat is het verschil tussen Android en iOS? 2024, April
Anonim

Smartphones zijn mobiele telefoons met een speciaal aangepast besturingssysteem. Met zijn hulp gebruikt de gebruiker de beschikbare functies. De categorie smartphones omvat ook de iPhone, die echter enkele verschillen heeft met andere apparaten in deze klasse.

Wat is het verschil tussen een smartphone en een iPhone?
Wat is het verschil tussen een smartphone en een iPhone?

IOS

Het belangrijkste verschil tussen de iPhone en andere smartphones is het gebruikte besturingssysteem. Het apparaat draait op iOS, dat exclusief is voor Apple-apparaten. Dit besturingssysteem onderscheidt zich door zijn interface, functionaliteit en eenvoud. Elk toestel heeft zijn eigen stijl en is gerealiseerd in een specifieke kleurstelling. IOS maakt een gunstig onderscheid tussen snelheid, stabiliteit en een laag aantal crashes.

Ook bevat de systeeminterface programma's die niet beschikbaar zijn voor apparaten op andere platforms, bijvoorbeeld AppStore, Safari of Siri.

iTunes

Bij aansluiting op een computer wordt de iPhone, in tegenstelling tot apparaten die onder andere besturingssystemen draaien, niet herkend als een verwisselbare schijf. Om de inhoud van het apparaat te beheren, moet de gebruiker extra software installeren op de computer genaamd iTunes. Met deze applicatie kun je muziek, afbeeldingen en applicaties downloaden naar je telefoon via een kabel of draadloze verbinding.

Bestandssysteem

De iPhone heeft een gesloten bestandssysteem, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Android. Dit betekent dat de gebruiker niet in staat zal zijn om zelfstandig volwaardige mappen in het geheugen van het apparaat aan te maken en de gekopieerde bestanden zelf te beheren. Bij het synchroniseren van de iPhone met een computer worden alle benodigde gegevens onmiddellijk gekopieerd naar de mappen die door het systeem zijn aangewezen - de gebruiker kan de doelmap niet zelf wijzigen zonder de jailbreak-procedure uit te voeren.

Geheugenkaart ondersteuning

De geslotenheid van het bestandssysteem heeft ook invloed op de structuur van het geheugen van het apparaat zelf. De iPhone ondersteunt, in tegenstelling tot Android en Windows Phone 8, niet de installatie van geheugenkaarten om de beschikbare gegevensopslag voor de gebruiker uit te breiden. iPhones worden echter geleverd met uitgebreide opslag die kan oplopen tot 128 GB. Deze opslag zou voldoende moeten zijn voor een grote verzameling foto's, muziek, video's en programma's.

Kenmerk van apparaten van Apple onderscheidt zich ook door de eenheid van hun ontwerp.

Kader

In tegenstelling tot de meeste andere telefoons heeft de iPhone ook geen verwijderbare batterij. Smartphones van Apple behoren tot de categorie dure, waarmee het toestel ook in een aparte categorie valt. De iPhone heeft een hoogwaardige constructie, die is gemaakt van glas en metaal, wat hem ook onderscheidt van sommige andere modellen.

Aanbevolen: