Wat Als 3G Niet Werkt?

Inhoudsopgave:

Wat Als 3G Niet Werkt?
Wat Als 3G Niet Werkt?

Video: Wat Als 3G Niet Werkt?

Video: Wat Als 3G Niet Werkt?
Video: Принудительное включение нужного режима сети 2G, 3G, 4G (root) 2024, April
Anonim

Internettoegang wordt steeds sneller en gebruiksvriendelijker. Met de eerste, tweede, derde, vierde en toekomstige vijfde generatie draadloze netwerken kun je fantastische dingen doen die voorheen niet mogelijk waren, toen de verbinding bestond uit een gewone modem en een telefoonlijn.

Draadloze mobiele toren
Draadloze mobiele toren

Ondanks de snelle internetverbindingen zijn ze niet helemaal betrouwbaar. Zelfs een beproefd formaat zoals 3g kan onderbrekingen hebben die problemen veroorzaken voor gewone gebruikers. Documentatie wordt niet verzonden, de workflow komt op gang, het leven wordt triest zonder toegang tot een sociaal netwerk.

Almachtige 3G

3G omvat speciale mobiele communicatietechnologieën die al lang zijn ontwikkeld en sinds 2002 met succes worden gebruikt in Rusland. Het is gebaseerd op pakketgegevensoverdracht, die optreedt met een frequentie van ongeveer 2 GHz in het decimeterbereik met een snelheid van 3, 6 tot 7, 6 Mbit / s. Met behulp van zo'n verbinding organiseer je probleemloos een videoconferentie, communicatie via Skype, films en tv-programma's op een pc of mobiele telefoon. Alles zou in orde zijn als op een goed moment deze verbinding niet werd verbroken.

Wanneer 3G niet werkt

Zoals u al begreep, kan dit communicatieformaat zowel op mobiele telefoons als op een pc werken met behulp van een speciaal modem. En dat gaat niet altijd zo gestaag als we zouden willen. Er is echter een manier, zo niet "vliegen" in het netwerk, neem dan op zijn minst contact op.

Het volstaat om "Automatische netwerkselectie" in te stellen in de instellingen van een mobiele telefoon of een applicatie op een computer en u kunt rustig verder leven. Het volgende zal gebeuren. Als de provider op dit moment preventief onderhoud uitvoert aan de zendende 3g-antenne en er geen communicatie mogelijk is, zal het systeem automatisch een andere verbindingsmethode kiezen. Vergeet niet dat 3G een netwerk van de derde generatie is, maar daarvoor waren er nog twee - EDGE en GPRS.

- EDGE - soms aangeduid als 2g, het werkt met een snelheid van ongeveer 384 Kbps. Bij het overschakelen van 3g daalt de snelheid merkbaar, maar je kunt nog steeds wat documenten en belangrijke brieven overzetten.

- GPRS - strikt genomen is dit niet de allereerste generatie mobiele communicatie, aangezien je formaten kunt opsommen die voor gewone gebruikers onbekend zijn, zoals CDMA en AMPS, de voorlopers van GPRS, maar desalniettemin was het in Rusland GPRS dat meer wijdverbreid werd op een snelheid van 115 Kbps. Kleine letters en chatten in ICQ zorgen voor zo'n verbinding. Films kijken en grote bestanden downloaden zal behoorlijk problematisch zijn.

Als er echter geen toegang is tot 3g, zijn deze twee opties een goed alternatief in een moeilijke situatie, wanneer internet dringend nodig is en hoge snelheid niet kan worden verwacht. U kunt ook de internetinstellingen, toegangspunten en andere parameters controleren, maar meestal is daarmee alles in orde.

Aanbevolen: