Hoe Een Radiostation Af Te Stemmen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Radiostation Af Te Stemmen
Hoe Een Radiostation Af Te Stemmen

Video: Hoe Een Radiostation Af Te Stemmen

Video: Hoe Een Radiostation Af Te Stemmen
Video: How to TUNE IN RADIO (save radio presets) in a Mercedes C class (c350e) 2024, April
Anonim

Om op een radiostation af te stemmen, moet u meestal een radio-ontvanger hebben, de frequentie kennen en de afstemknop een paar seconden draaien. Met de komst van internet kreeg het afstemmen van radiostations echter een iets andere vorm.

Hoe een radiostation af te stemmen
Hoe een radiostation af te stemmen

instructies:

Stap 1

Open je browser en ga naar de site van het radiostation waarin je geïnteresseerd bent. De overgrote meerderheid van de radiostations heeft een eigen website. Klik op de hoofdpagina van de site op de link "Live" of "Luister naar de uitzending". Wanneer je op de link klikt, opent een nieuw browservenster in de vorm van een mediaspeler, waarin je het volume kunt aanpassen, de bitrate van de stream kunt wijzigen of pauzeren. Als u een radiostation met deze methode instelt, moet u de pop-upblokkering in uw browser uitschakelen, omdat dit het openen van het venster van de mediaspeler kan verstoren.

Stap 2

Sommige radiostations zenden voornamelijk uit op internet en werken zo dat ze kunnen worden beluisterd met gewone mediaspelers die op een computer zijn geïnstalleerd, op voorwaarde dat ze een stabiele internetverbinding hebben. Om op radiostations af te stemmen, zoekt u de uitzendlink en opent u deze met de mediaspeler. Houd er rekening mee dat de uitzendlink de extensie.m3u of.pls heeft, net als standaard afspeellijsten. Op de site van radiostations worden in de regel meerdere links naar de uitzending geplaatst, die verschillen in het formaat of de bitrate van hun uitzending. Maak een keuze van formaat en bitrate op basis van de snelheid van je internetverbinding, plaats de link naar de uitzending op het klembord (kopieer deze), open de mediaspeler, klik op de knop "URL openen", plak de link en klik op " Open". Indien gewenst kan de link worden opgeslagen in de lijst met afspeellijsten en op elk moment worden geopend.

Stap 3

U kunt ook op internet afstemmen op een radiostation met behulp van speciale services die zijn ontworpen om naar live radiostations en hun archieven te luisteren. Het meest populaire project van dit soort is moskva.fm, waar je kunt luisteren naar elk radiostation dat in Moskou uitzendt. Om op het gewenste radiostation af te stemmen, selecteert u het in de vervolgkeuzelijst "Radiostations" op de hoofdpagina en klikt u op de link "Online naar radio luisteren".

Aanbevolen: