Hoe De Kracht Van De Kabel Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kracht Van De Kabel Te Bepalen?
Hoe De Kracht Van De Kabel Te Bepalen?

Video: Hoe De Kracht Van De Kabel Te Bepalen?

Video: Hoe De Kracht Van De Kabel Te Bepalen?
Video: Grafische bepaling van resulterende krachten 2024, April
Anonim

Een geleider die niet is ontworpen voor de stroom die er doorheen gaat, kan oververhit raken en de isolatie ervan kan vlam vatten. Aan de andere kant mag de kabel niet te dik zijn, anders is het onhandig om te leggen.

Hoe de kracht van de kabel te bepalen?
Hoe de kracht van de kabel te bepalen?

instructies:

Stap 1

Zet beide belastingsparameters om in SI-eenheden: spanning - in volt, vermogen - in watt. De spanningswaarde moet niet in amplitude worden genomen, maar in feite (dit wordt in de meeste gevallen aangegeven).

Stap 2

Bepaal de belastingsstroom door het vermogen te verdelen in spanningen: I = P / U, waarbij I de stroom is die door de belasting wordt verbruikt, A, P is het belastingsvermogen, W, U is de netspanning, V.

Stap 3

Volg de link onderaan het artikel en selecteer de draadmaat volgens de tabel. Houd er rekening mee dat kabels met aluminium geleiders in nieuw gebouwde gebouwen, evenals bij het vervangen van de bedrading door een nieuwe, niet worden gelegd. Dergelijke kabels mogen ook nooit worden gebruikt als de last in de ruimte beweegt.

Stap 4

Kies het type kabel (eenaderig of meeraderig) afhankelijk van of u de last moet verplaatsen of de kabel vaak in het algemeen moet buigen (de tv staat bijvoorbeeld stil, maar het snoer moet nog worden verplaatst door de stekker uit het stopcontact). Meeraderige kabels zijn aanzienlijk flexibeler. Elke geleider van een dergelijke kabel bestaat uit verschillende dunne geleiders die onder een gemeenschappelijke isolatielaag zijn gelegd. Hun dwarsdoorsneden worden samengevat. Dergelijke geleiders zijn niet van aluminium.

Stap 5

De doorsnede van een geleider (of de totale doorsnede van alle geleidergeleiders) wordt vaak direct op de isolatie aangegeven. Hiervoor worden dezelfde eenheden gebruikt als in de tabel - vierkante millimeters (in het jargon van elektriciens - vierkanten). Als u een kabel heeft die deze aanduiding niet heeft, meet dan de diameter van de kern met een schuifmaat. Aangezien dit gereedschap van metaal is, moet de geleider spanningsloos zijn. Als u de diameter kent, berekent u de sectie: S = π (D / 2) ^ 2, waarbij S de sectie is, sq. mm, π - nummer "Pi", 3, 1415926535 (dimensieloze waarde), D - gemeten diameter, mm Voor een gevlochten geleider meet u de diameter van één ader, berekent u de doorsnede en telt u vervolgens het aantal aders in de geleider en vermenigvuldig de doorsnede van één ader ermee …

Aanbevolen: