Hoe Maak Je Een Tijdrelais?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Tijdrelais?
Hoe Maak Je Een Tijdrelais?

Video: Hoe Maak Je Een Tijdrelais?

Video: Hoe Maak Je Een Tijdrelais?
Video: How to Make Time Delay Relay Circuit Timer Relay Electric Circuit | Easy Electronics Project 2024, Mei
Anonim

Het tijdrelais wordt gebruikt om de bedrijfstijd van de belasting automatisch te beperken. Het kan met name voorkomen dat zich een potentieel gevaarlijke situatie voordoet in het geval dat de belasting vergeten wordt uitgeschakeld te worden.

Hoe maak je een tijdrelais?
Hoe maak je een tijdrelais?

instructies:

Stap 1

Neem een defecte magnetron met een elektronisch bedieningsapparaat. Laat het minimaal twee weken staan, losgekoppeld van het lichtnet, zodat het gegarandeerd de tijd heeft om de hoogspanningscondensatoren in het magnetronstroomcircuit volledig te ontladen.

Stap 2

Verwijder het voorpaneel van de oven samen met de elektronische tijdschakelaar die erop zit. Merk op dat de grote transformator die de magnetron van stroom voorziet niet de enige in de oven is. Er is ook een tweede, kleine, waarvan de timer werkt.

Stap 3

Koppel alle connectoren los van het bord. Zoek er een plaats op om de ovendekselsensor aan te sluiten. Sluit de corresponderende contacten om de gesloten toestand van het deksel te simuleren.

Stap 4

Probeer de primaire wikkeling van een kleine transformator op het bord van stroom te voorzien. Zorg ervoor dat de indicatie verschijnt en dat de timer reageert op het indrukken van een knop en aftelt.

Stap 5

Zonder de delen van het primaire circuit van de timervoeding aan te raken, controleert u met behulp van een multimeter die werkt in ohmmeter-modus, welke van de drie relais op het bord aan het begin van de belichting sluit, over de gehele lengte gesloten blijft en vervolgens wordt geopend. Gebruik het in de volgende stap om de belasting te wisselen. De belasting kan naar keuze worden gevoed via het lichtnet of een externe bron. Het stroomverbruik mag niet hoger zijn dan 10 A (met een marge, omdat het relais is ontworpen voor 16).

Stap 6

Ontkoppel de stroom van het bord en voltooi vervolgens de structuur in een vuurvaste isolerende behuizing met een zekering en een stopcontact. Selecteer vol vermogen voordat u de sluitertijd start, anders wordt de belasting periodiek in- en uitgeschakeld.

Stap 7

Breng de overige delen van de oven, inclusief de behuizing, hoogspanningstransformator, condensator en gelijkrichter en magnetron terug naar een werkplaats. Gebruik de ventilator en achtergrondverlichting naar eigen inzicht. Houd er rekening mee dat deze laatste kunnen worden ontworpen voor een voedingsspanning van 110 V. In dit geval moeten ze worden gevoed via een autotransformator.

Aanbevolen: