PBX Verbinden Met Panasonic PBX

Inhoudsopgave:

PBX Verbinden Met Panasonic PBX
PBX Verbinden Met Panasonic PBX

Video: PBX Verbinden Met Panasonic PBX

Video: PBX Verbinden Met Panasonic PBX
Video: Как установить Panasonic PBX KX-TES824 и программу СТ с помощью KX-T7730-Part1 2024, Mei
Anonim

Tijdens de exploitatie van de aangelegde telefooninfrastructuur is er vaak een probleem van groei en toename van het aantal gebruikers, aansluiting van extra kantoren en regionale vestigingen. Het probleem kan zowel worden opgelost door de bestaande apparatuur volledig te vervangen, als door telefoonnetwerken te combineren door automatische telefooncentrales met elkaar te verbinden.

PBX verbinden met Panasonic PBX
PBX verbinden met Panasonic PBX

Noodzakelijk

  • - een computer of laptop met software voor het opzetten van een PBX, aangesloten op internet;
  • - telefoondraad;
  • - UTP cat.5 draad;
  • - connectoren rj11 / rj45;
  • - gereedschap voor het werken met kabel.

instructies:

Stap 1

Als u voor de taak staat om de capaciteit van het systeem te vergroten door een bestaande telefooncentrale aan te sluiten op een Panasonic PBX zonder merkbare afstand tussen stations, gebruik dan een universele methode om dergelijke systemen aan te sluiten met behulp van analoge telefoonlijnen en FXO / FXS-poorten. Sluit hiervoor de interne analoge poorten (FXS) van een PBX aan op de trunklijnen (FXO) van een ander station en omgekeerd. Voor aansluiting wordt aanbevolen om telefoondraden te gebruiken met rj11-connectoren aan de uiteinden. Configureer voor dergelijke interactie beide PBX's met gespecialiseerde software. Het resultaat is een bidirectionele PBX-verbinding met de mogelijkheid om abonnees van telefooncentrales op prefix te bellen. Het is belangrijk om te begrijpen dat het aantal gelijktijdige gesprekken tussen de abonnees van de aangesloten stations gelijk zal zijn aan het aantal lijnen waarmee ze met elkaar verbonden zijn.

Stap 2

In het geval dat de systemen over korte afstanden worden verdeeld, terwijl een groot aantal communicatiekanalen tussen stations behouden blijft, gebruikt u de methode om telefooncentrales met elkaar te verbinden met behulp van digitale ISDN-kanalen. Sluit hiervoor de interface van een speciale ISDN-kaart van het ene station aan op de ISDN-interface van een andere PBX met behulp van een UTP-kabel met aan de uiteinden rj45-connectoren. Configureer beide PBX's om met elkaar te communiceren. Het resultaat zal een systeem zijn met end-to-end nummering en flexibeler dan in het eerste geval, de interactie tussen de abonnees van beide stations. Het voordeel van de methode is een groot aantal aansluitende virtuele lijnen, ook al is er maar één fysieke verbinding.

Stap 3

Als u een regionaal kantoor moet aansluiten, verbindt u de PBX met de Panasonic PBX met behulp van VoIP-technologie. Deze technologie laat toe om niet te worden beperkt door de afstanden waarop de aangesloten systemen zich bevinden, en maakt het mogelijk om het aantal verbindingslijnen te vergroten, afhankelijk van de huidige behoeften van de gebruiker. Om stations met elkaar te verbinden via VoIP-kanalen, verbindt u elke PBX met internet en configureert u beide stations om met elkaar te werken. Gebruik beveiligde virtuele privénetwerken om locaties met elkaar te verbinden. Een juiste interactie van systemen bij een dergelijke verbinding hangt grotendeels af van de juiste configuratie van de netwerkapparatuur. Het resultaat van de verbinding is een geïntegreerd systeem met volledige functionaliteit met doorlusverbinding en een variabel aantal trunks.

Aanbevolen: