Wifi Verbinden Met Een Tablet

Inhoudsopgave:

Wifi Verbinden Met Een Tablet
Wifi Verbinden Met Een Tablet

Video: Wifi Verbinden Met Een Tablet

Video: Wifi Verbinden Met Een Tablet
Video: Android Tablet How To Connect To Wifi - Samsung Android Tablet How To Hook Up Wifi Internet Help 2024, April
Anonim

Een computer zonder internet is als een auto zonder wielen - zegt moderne volkswijsheid. Hetzelfde geldt voor de tablet. Naar je favoriete sites gaan, met vrienden chatten op sociale netwerken, e-mail checken, video's bekijken, games en applicaties downloaden - dit alles vereist internet. En de gemakkelijkste manier om verbinding te maken met het netwerk is via een wifi-verbinding.

Als een dergelijk teken op het tabletscherm verschijnt, bent u al verbonden met het netwerk - gefeliciteerd
Als een dergelijk teken op het tabletscherm verschijnt, bent u al verbonden met het netwerk - gefeliciteerd

Wifi instellen op een tablet

Om verbinding te maken met een wifi-netwerk, moet je eerst de draadloze verbinding inschakelen. Open hiervoor de instellingen en schakel de wifi-module in. De instellingen verschillen enigszins, afhankelijk van het type besturingssysteem dat op uw tablet is geïnstalleerd.

Als je de voorkeur geeft aan de iPad, open dan het eerste scherm, ga dan naar "Instellingen", selecteer "wifi" (helemaal bovenaan). Door de "hendel" aan te zetten, krijg je direct een lijst met beschikbare netwerken te zien.

Het werkingsprincipe is ongeveer hetzelfde in tablets waarop het Android-platform is geïnstalleerd. Om de verbindingsmodule in te schakelen, moet u ook naar Instellingen gaan en Draadloze verbindingen selecteren.

Nadat u de verbinding hebt ingeschakeld, wordt een lijst met beschikbare netwerken voor u geopend. Voor een succesvolle verbinding hoeft u alleen maar het netwerk te kiezen dat u nodig heeft. Als er een pictogram staat met een slot naast het wifi-pictogram, dan is dit netwerk beveiligd met een wachtwoord, zonder welke het niet mogelijk is om er verbinding mee te maken. Als er geen "slot" is, betekent dit dat het netwerk open is en dat u er ongehinderd verbinding mee kunt maken.

Er zijn momenten dat u zeker weet dat er een netwerk op uw locatie is, maar dat dit niet automatisch wordt gevonden. Dit is waar de functie van het handmatig toevoegen van een netwerk van pas komt. Selecteer hiervoor "Overig" (in iOS) of "Netwerk toevoegen" (in Android) en voer vervolgens de netwerknaam, beveiligingsinstellingen (meestal WPA / WPA2 PSK) en wachtwoord in.

Let op de extra instellingen. De iPad heeft een knop "Verbinding bevestigen". Als u erop drukt, zal het apparaat u elke keer dat u probeert verbinding te maken met een toegangspunt waarmee u al verbinding hebt gemaakt, om toestemming vragen. Dit is onhandig voor een thuisnetwerk, maar als je eenmaal verbonden bent met een café en dit niet meer wilt doen, zal deze functie erg handig zijn.

Als u wilt, kan het apparaat het netwerk waarmee het was verbonden "vergeten". Wanneer u vervolgens opnieuw verbinding maakt, moet u het wachtwoord opnieuw invoeren.

Wifi-verbinding thuis

Een wifi-thuisnetwerk is erg handig en stelt je in staat om dezelfde handelingen op een tablet uit te voeren als op een computer met een vergelijkbare snelheid. Met speciale applicaties kun je corresponderen met vrienden op VKontakte of video's bekijken op YouTube zonder op te staan van de bank.

Iedereen die thuis een internetverbinding heeft, kan een thuispunt aanmaken. Om dit te doen, moet u een router aanschaffen en deze configureren volgens de instructies.

Om uw verbinding te beveiligen, moet u een sterk wachtwoord opgeven.

U kunt meerdere apparaten aansluiten op één toegangspunt: laptops, tablets, telefoons, etc.

Wifi-verbinding in openbare ruimtes

Ook buitenshuis kunt u gebruik maken van het wifi-netwerk. Nu hebben bijna alle cafés en restaurants, veel winkels, winkelcentra, musea en andere plaatsen wifi-toegangspunten. Ze zijn meestal geopend. Als er een wachtwoord voor hen is ingesteld, kunt u dit opvragen bij de beheerders.

Houd er rekening mee dat open netwerken kwetsbaarheden voor uw gegevens creëren. Maak in geen geval gebruik van de Internet Bank via open wifi-netwerken. U hoeft ook geen wachtwoorden, logins en andere geheime gegevens op sites in te voeren als u via open wifi met internet bent verbonden.

Zorg ervoor dat u e-mail en sociale netwerken gebruikt terwijl u bent verbonden met een open wifi. Als je dit vaak moet doen, geef dan in de instellingen van sociale netwerken en mailservers (waar mogelijk) aan dat je altijd een beveiligde verbinding gebruikt.

Aanbevolen: