Hoe Kies Je Een Waterkoker Met Een Thermostaat?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Waterkoker Met Een Thermostaat?
Hoe Kies Je Een Waterkoker Met Een Thermostaat?

Video: Hoe Kies Je Een Waterkoker Met Een Thermostaat?

Video: Hoe Kies Je Een Waterkoker Met Een Thermostaat?
Video: Waterkoker testen action 2024, Mei
Anonim

Moderne waterkokers zijn een gebruiksvriendelijke techniek die aanzienlijk tijd kan besparen. Het aanbod van dergelijke toestellen is uitgebreid, zodat je voor elke smaak en portemonnee een model kan kiezen. Een van de meest populaire nieuwe producten van vandaag is een waterkoker met een thermostaat. Wat zijn de voordelen van dit apparaat en hoe kies je een waterkoker met deze functie?

Hoe kies je een waterkoker met een thermostaat?
Hoe kies je een waterkoker met een thermostaat?

instructies:

Stap 1

Het verschil tussen een standaard waterkoker en een waterkoker met thermoregulatie zit hem in de beschikbaarheid van een handige optie. Met de thermostaat verwarm je water tot een bepaalde temperatuur, en niet tot het kookt. Terwijl een gewone waterkoker het water aan de kook brengt, waarna het uitschakelt door de activering van het thermische relais. Een waterkoker met een thermostaat werkt alleen in het vereiste temperatuurbereik en kan ook de temperatuur van de vloeistof op een optimaal niveau houden. Dat wil zeggen dat het gekoelde water automatisch door het apparaat wordt verwarmd.

Stap 2

Bij het kiezen van een waterkoker die is uitgerust met een thermostaat, moet er rekening mee worden gehouden dat dergelijke apparaten traploos en traploos zijn. Stappenregelaars stellen de regeling van de watertemperatuur in volgens specifiek ingestelde temperatuurwaarden, discreet. Bij traploze regelaars stel je de temperatuur in met een traploze regelaar.

Stap 3

Als je een waterkoker met thermostaat hebt gekocht, hoef je niet te wachten tot heet water is afgekoeld om bijvoorbeeld groene of kruidenthee te zetten. Dergelijke dranken worden toegediend bij een watertemperatuur van 80 ° C. Dezelfde regel is van toepassing op noedels, instant aardappelpuree.

Stap 4

Om een waterkoker met thermostaat te kiezen, moet je bepalen wat de capaciteit van het apparaat moet zijn. Een kleine waterkoker met een inhoud van 1,2 liter is voldoende voor twee personen. Voor een groot gezin of kantoor moet u een ruimer apparaat aanschaffen met een inhoud van ongeveer 2 liter.

Stap 5

De kracht van een waterkoker met een temperatuurregelaar is een andere belangrijke parameter waar u op moet letten bij het kopen van een apparaat. Voor thuisgebruik is in de regel een vermogen in de orde van grootte van 1,5-2 kW voldoende. Op kantoor kunt u een model met een hoger vermogen kopen - vanaf 3 kW verwarmen ze water sneller in de juiste hoeveelheid.

Stap 6

Zorg ervoor dat u het materiaal van het ketellichaam evalueert. De meest voorkomende op dit moment zijn metalen apparaten; dit zijn praktische en duurzame opties die lang meegaan. Glazen waterkokers zien er origineel uit, sommige modellen hebben gekleurde achtergrondverlichting. Maar ondanks het feit dat gehard glas wordt gebruikt voor de vervaardiging ervan, vereisen dergelijke huishoudelijke apparaten een zorgvuldige behandeling, ze zijn bang voor klappen. Ook keramische theepotten zijn gewild; de body van dit materiaal houdt de warmte lang vast.

Stap 7

Het maakt ook uit welke andere extra functies een waterkoker met thermostaat heeft. Dit kan een droogkookbeveiliging zijn, een kalkfilter, een transparante indicator, een bedieningspaneel en andere handige functies.

Stap 8

Waterkokers met thermostaten zijn doorgaans duurder dan niet-instelbare waterkokers. Maar het aanbod van deze apparaten is groot, dus voor bijna elk budget is er wel een waterkoker in de gewenste kleur, volume en vermogen te vinden.

Aanbevolen: