Hoe Kies Je Een Smartphone Met Een Goede Camera

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Smartphone Met Een Goede Camera
Hoe Kies Je Een Smartphone Met Een Goede Camera

Video: Hoe Kies Je Een Smartphone Met Een Goede Camera

Video: Hoe Kies Je Een Smartphone Met Een Goede Camera
Video: Welke smartphone heeft de beste camera? Verrassende uitslag! 2024, April
Anonim

Een van de selectiecriteria bij het kopen van een smartphone is de aanwezigheid van een camera. Tegelijkertijd is het belangrijk om de kwaliteit van de resulterende afbeeldingen te controleren, zodat de aankoop echt plezierig is.

Smartphone-camera
Smartphone-camera

Het is niet moeilijk om zelf een smartphonecamera te testen en de kwaliteit van de opname te beoordelen. Dit kan aan de hand van verschillende indicatoren.

Opnamesnelheid

Het is heel eenvoudig om de opnamesnelheid te controleren. Start de camera, richt deze op het object, raak het aanraakscherm eenmaal aan om scherp te stellen en druk vervolgens op "Capture".

Een aanraakscherm is een monitor (display) die is ontworpen om informatie in te voeren door bepaalde gebieden erop aan te raken.

Zo zullen de antwoorden op verschillende vragen meteen bekend worden: hoe snel ging het scherpstellen, of de sluiter snel werd ontspannen, hoe lang duurde het om de applicatie zelf te laden. Door verschillende smartphones te controleren, kunt u zeker het verschil tussen hen voelen.

autofocus

Autofocus in een smartphone is essentieel.

Met autofocus kunt u de lens in de automatische modus scherpstellen zonder mechanische aanpassingen. Sommige camera's stellen de lens zowel in het midden van het frame als op aangrenzende objecten scherp (meerpuntsfocus).

Vergeet daarom niet om de juistheid van deze functie te testen. Wanneer je de camera van je smartphone op een object richt, moet deze vanzelf scherpstellen, en ook snel en nauwkeurig. Als op een smartphone de camera mist, dan mikt en weer mist, dan kun je die smartphone maar beter aan de kant leggen. Dergelijke camera's zijn al lang achterhaald.

Flash

Het is onmogelijk om een smartphone te kiezen op basis van de camera en de flitser niet te testen. De flitser moet auto- en aan-standen hebben. De meeste smartphones in de specificaties geven ook aan dat de flitser LED is.

De voordelen van LED-flitser zijn onder meer het kleine formaat, het lagere stroomverbruik en de continue werking. Deze laatste speelt een belangrijke rol bij het filmen van video's.

Het ziet er meestal uit als een witte stip naast het oog van de camera. Smartphones met andere soorten flitsers worden praktisch niet meer geproduceerd.

Beeldhelderheid

De scherpte van de foto kun je het beste controleren op een wit A4 vel met kleine lettertjes.

De instellingen voor het opslaan van de afbeelding hebben grote invloed op de helderheid van de afbeelding. Meestal slaan digitale camera's op smartphones foto's op in een gecomprimeerde vorm met behulp van het JPEG-formaat.

Leg het vel op een willekeurig oppervlak en probeer het in zijn geheel te fotograferen. Daarna moet je de foto openen en vergroten, als de tekst volledig duidelijk en gemakkelijk te lezen is, voldoet de camera aan de nodige criteria.

Aanbevolen: