Hoe Een Waterkoker Te Repareren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Waterkoker Te Repareren?
Hoe Een Waterkoker Te Repareren?

Video: Hoe Een Waterkoker Te Repareren?

Video: Hoe Een Waterkoker Te Repareren?
Video: How to repair electric kettle no power 2024, Mei
Anonim

Om de waterkoker te repareren, moet u hem demonteren, de defecte vinden en proberen hem af te stellen of te vervangen. Dit kan een van de sensoren zijn of het thermo-element zelf.

Hoe een waterkoker te repareren?
Hoe een waterkoker te repareren?

Noodzakelijk

schroevendraaier, ohmmeter, een set onderdelen afhankelijk van de storing

instructies:

Stap 1

Wanneer u de waterkoker aanzet, verwarmt het water niet Controleer eerst of er spanning op het stopcontact staat en dat het probleem in de waterkoker zit. Leeg vervolgens het water uit de waterkoker, draai hem om, draai alle bevestigingsschroeven los en verwijder vervolgens de behuizing. Verwijder de schakelaar en inspecteer deze - deze kan beschadigd zijn. Als de schakelaar barst of smelt, zit de reden er waarschijnlijk in - deze moet worden vervangen. Koop een identieke schakelaar in de winkel, installeer deze en monteer de waterkoker in omgekeerde volgorde. Als alles in orde is met de schakelaar, zoek dan de draden van het thermische element. Het kan een spiraal- of schijfverwarmingselement zijn. Sluit een ohmmeter aan op de klemmen en controleer de weerstand - deze moet tussen 24 en 120 ohm liggen. Ontkalk het element als de weerstand groter is dan de in het paspoort gespecificeerde classificatie. Breng hiervoor een halve theepot water aan de kook, voeg de ontkalker toe en laat dit staan totdat de bellen niet meer vormen. Als een breuk van de spoel wordt waargenomen, is het beter om het thermische element te vervangen door de bevestigingsschroeven los te draaien. Als het thermische element in orde is, vervang dan de zekering.

Stap 2

De waterkoker schakelt te vroeg uit of gaat niet uit als het water kookt Als hij te vroeg uitschakelt, past u de bimetalen plaat van de stroomonderbreker aan. Om dit te doen, demonteer je de waterkoker, zoek je de stroomonderbreker en stel je deze af met de schroeven die hem op het lichaam schroeven. Door de schakelaar te manipuleren, vindt u de optimale modus. Als de waterkoker niet wordt uitgeschakeld, past u de bimetalen plaat van de stroomonderbreker op dezelfde manier aan. Als dit niet helpt, vervangt u de schakelaar.

Stap 3

Waterkoker lek Als de waterkoker lekt door beschadiging van de behuizing, vervang dan het apparaat. Als dit niet het geval is, controleer dan de waterniveau-indicator door de waterkoker te verwijderen. Als er doorheen lekt, koop en installeer een nieuwe. Als er lekkage optreedt via de bevestigingsschroeven van de fuser, draait u ze gewoon vast. Heeft niet geholpen? Draai de schroeven los, verwijder het thermokoppel en vervang de rubberen pakking.

Aanbevolen: