Hoe Herken Je Een Neptelefoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Herken Je Een Neptelefoon?
Hoe Herken Je Een Neptelefoon?

Video: Hoe Herken Je Een Neptelefoon?

Video: Hoe Herken Je Een Neptelefoon?
Video: Samsung: How to check, if your Phone is Original or Fake? - 2 Codes to check, if it is real or not 2024, Mei
Anonim

Nagemaakte mobiele telefoons hebben een lage betrouwbaarheid. Ze falen vaak tijdens het eerste jaar van gebruik. Om te voorkomen dat u een dergelijk apparaat aanschaft, moet u leren hoe u een nep onafhankelijk kunt onderscheiden.

Hoe herken je een neptelefoon?
Hoe herken je een neptelefoon?

instructies:

Stap 1

De meest nagemaakte merken van mobiele telefoons zijn Nokia en iPhone. Veel minder vaak imiteren vervalsers Sony Ericsson. Blackberry, HTC, toestellen van andere fabrikanten zijn helemaal niet nagemaakt Een duidelijk teken van namaak is de aanwezigheid van een verdacht lage prijs van een elite merk telefoon (Vertu, Mobiado).

Stap 2

De zekerste tekenen van een neptelefoon zijn de aanwezigheid van een aanraakscherm en de mogelijkheid om met twee simkaarten te werken in het geval dat het origineel dergelijke functies niet heeft. Hetzelfde geldt voor de mogelijkheid om analoge tv-uitzendingen te ontvangen (dergelijke telefoons zijn uitgerust met grote intrekbare antennes, die niet aanwezig zijn in deze apparaten van dit model).

Stap 3

Als een telefoon met een Nokia-logo onder het scherm verschillende pictogrammen direct op het glas aan de voorkant heeft gedrukt en het logo zelf duidelijk verschilt van de rest van de inscripties op het apparaat bij de toepassing, dan kijkt u naar een apparaat uit de Chinees bedrijf Haier, waarop Nokia met laser was gemarkeerd.

Stap 4

Bij oudere nepmodellen zat de geheugenkaart met lijm vast. Tegenwoordig is het onmogelijk om op deze basis een neptelefoon te onderscheiden, aangezien dergelijke apparaten ook zijn uitgerust met sleuven voor geheugenkaarten. Vaak zijn namaaktelefoons echter uitgerust met sleuven voor geheugenkaarten van een ander type dan die in het origineel werden gebruikt.

Stap 5

Als het origineel GPS-, 3G- en WiFi-functies heeft, kunnen deze geheel of gedeeltelijk ontbreken in de nep. In een neptelefoon, die geen GPS heeft, wordt het laden gesimuleerd wanneer u op het pictogram van de kaarttoepassing klikt, en vervolgens wordt een stationair fragment van de kaart weergegeven, dat niet kan worden vergroot of verplaatst.

Stap 6

Als de originele telefoon draait op Android, Symbian, iPhone OS of Windows Phone, dan imiteert de vervalsing alleen de interface van dit besturingssysteem. Multitasking, zelfs indien aanwezig in het origineel, is meestal afwezig. Heel vaak is er zelfs geen Java. Door op het OVI- of Abdroid Market-pictogram op het nepapparaat te klikken, kan de Chinese contentwinkel Mrp Store worden geopend.

Stap 7

Vaak maken vervalsers niet alleen opzettelijke drukfouten in hun handelsmerken, maar combineren ze ook de merken van bedrijven die niet aan elkaar verwant zijn. Een telefoon die een nep-Nokia is, kan bijvoorbeeld het VAIO-logo op de achterkant hebben, dat, zoals u weet, helemaal niet van Nokia is, maar van Sony, en door hen wordt gebruikt in verband met niet telefoons, maar laptops oogversiering, bijvoorbeeld de eerste twintig cijfers van het getal π op de achterwand van het apparaat.

Stap 8

Controleer hoe uw telefooncamera werkt. Een camera die bijvoorbeeld is uitgegeven voor een 12-megapixelcamera, in een nepapparaat, kan 0,3-megapixel blijken te zijn en zonder autofocus een xenon-flitser - LED.

Stap 9

Een nagemaakte telefoon kan typefouten in het menu bevatten, ook die veroorzaakt door machinevertaling.

Stap 10

Door apparaten met een OLED-display en een capacitieve aanraaksensor te vervalsen, kunnen fabrikanten van vervalsingen conventionele lcd-schermen en resistieve sensoren in hun producten gebruiken. Deze laatste reageren niet op een lichte aanraking, maar op een vrij sterke druk. Toegegeven, een resistieve sensor is niet altijd een teken van nep, het wordt bijvoorbeeld gebruikt in een echte Huawei Ideos-telefoon.

Stap 11

Door een gebruikte telefoon aan te schaffen, ben je bijna volledig verzekerd tegen namaak, aangezien namaaktelefoons snel stuk gaan voordat ze weer in het winkelschap belanden. U moet echter wel een gebruikte telefoon kopen bij een vertrouwde verkoper om geen gestolen telefoon tegen te komen. Een gebruikte originele telefoon kopen is vaak goedkoper dan een nieuwe neptelefoon en gaat langer mee.

Aanbevolen: