Hoe Kies Je De Akoestiek Voor Een Autoradio?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je De Akoestiek Voor Een Autoradio?
Hoe Kies Je De Akoestiek Voor Een Autoradio?

Video: Hoe Kies Je De Akoestiek Voor Een Autoradio?

Video: Hoe Kies Je De Akoestiek Voor Een Autoradio?
Video: Akoestiek verbeteren met Akoestisch Behang | Akoestisch expert aan het woord - REVIEW 2024, April
Anonim

Voor een hoogwaardige muziekweergave is een auto een slechte plek. De ruimte is beperkt, de luisteraar is asymmetrisch ten opzichte van de speakers. Het geluid uit de linkerspeakers bereikt de bestuurder sneller dan uit de rechterspeakers. De interieurpanelen van het voertuig zijn goed in het weerkaatsen van geluid en de gestoffeerde hemelbekleding en stoelen absorberen geluidsgolven. Er zijn veel vreemde geluiden in de auto (botsing van het paneel, rijgeluiden). Daarom ondergaat het geluid uit de speakers veel veranderingen en is het uitermate moeilijk om de akoestiek te kiezen.

Hoe kies je de akoestiek voor een autoradio?
Hoe kies je de akoestiek voor een autoradio?

instructies:

Stap 1

Het audiosysteem in de auto is een zeer complex geheel. Om het geluid van hoge kwaliteit te laten zijn, is het belangrijk om alle componenten van het luidsprekersysteem correct te selecteren, rekening houdend met de kenmerken van een bepaalde auto. Het eindresultaat hangt af van de juiste selectie van alle componenten. Zelfs het beste audiosysteem kan verpest worden door een klein detail, zoals de signaalbron of aansluitdraden. Let bij het kiezen van luidsprekers op de behuizing. Tik het. Als je een ontlading hoort na de impact, betekent dit dat het lichaam slecht gedempt is. Dergelijke luidsprekers zijn het niet waard om te kopen. Dit is geen gitaarlichaam, wiens taak het is om met de snaren te resoneren.

Stap 2

Controleer het onder- en achterpaneel van de luidspreker (gat - basreflexpoort). Zet het geluid aan (het is wenselijk dat de bascomponenten klinken) en vraag de verkoper om de gaten met zijn hand te sluiten of te openen. Verplaats jezelf een korte afstand. Hoor je het verschil in geluid niet, dan werkt de basreflexpoort van deze speakers niet. De luidsprekers produceren geluid van slechte kwaliteit.

Stap 3

Koop een subwoofer. Een subwoofer is een speciale luidspreker die is ontworpen om lage frequenties weer te geven. Het geluid van de weg in een rijdende auto overstemt dit zeer lage frequentiebereik. Er zijn nu zeer compacte subwoofers beschikbaar die zelfs onder de stoel kunnen worden geïnstalleerd. Bijvoorbeeld een 13 cm subwoofer Focal 13WS.

Stap 4

Signaal bron. Moderne auto's zijn standaard uitgerust met een cd-ontvanger (cd-speler, radio en ingebouwde versterker). Meestal is het vermogen van deze ingebouwde versterkers niet hoog genoeg, er is geen manier om ze aan te sluiten op externe versterkers. Daarom, als u besluit om de akoestiek te vervangen, vervang dan de standaard "kop" of pas deze aan om externe versterkers aan te sluiten.

Stap 5

Om het middenbereik te testen - de duurste en belangrijkste luidspreker in uw systeem, zet u een klassieke muziek-cd op. Ervaar de natuurgetrouwheid van het geluid. Sluit een tweede speaker aan en ervaar de diepte en breedte van het geluid.

Aanbevolen: