Waarom Een luchtbevochtiger Handig Is

Inhoudsopgave:

Waarom Een luchtbevochtiger Handig Is
Waarom Een luchtbevochtiger Handig Is

Video: Waarom Een luchtbevochtiger Handig Is

Video: Waarom Een luchtbevochtiger Handig Is
Video: Air Purifiers VS Humidifiers (Air Purifier Benefits VS Humidifier Benefits) 2024, April
Anonim

Luchtbevochtigers zijn apparaten waarmee u een bepaalde luchtvochtigheid in een ruimte kunt handhaven. Apparaten zijn onmisbaar in moderne appartementen, omdat ze de lucht schoner en frisser maken, wat een positief effect heeft op de menselijke gezondheid, vooral in de aanwezigheid van chronische ziekten die het ademen bemoeilijken.

Waarom een luchtbevochtiger handig is
Waarom een luchtbevochtiger handig is

Beter ademen

Een comfortabel percentage luchtvochtigheid voor een persoon is 40-50%. Hoe droger de lucht, hoe groter de kans dat u rhinitis en problemen met het neusslijmvlies krijgt. Te droge lucht kan de ontwikkeling van allergische reacties veroorzaken, verzwakking van de functies van de nieren en longen. Om de problemen van deze ziekten gedeeltelijk op te lossen, zijn luchtbevochtigers ontworpen.

Het belangrijkste doel is om de lucht in de kamer te bevochtigen om het ademen te vergemakkelijken. De apparaten genereren koude stoom die door de ruimte wordt verspreid. Er komt water in de verdamper en de resulterende stoom wordt door middel van een ingebouwde ventilator naar buiten afgevoerd. Sommige apparaten genereren hete stoom, afhankelijk van het model van het apparaat. Het effect van elk van de apparaten is bijna identiek.

Er zijn ook ultrasone apparaten die de ruimte direct van bevochtigde lucht voorzien.

Beter slapen

Luchtbevochtigers voegen vocht toe aan de lucht, wat een droge mond en hoofdpijn kan helpen verlichten. Al deze factoren worden veroorzaakt door droogte binnenshuis, die vooral ernstig is tijdens het winterseizoen. Luchtbevochtigers kunnen ook het gevoel van onwel zijn, dat ook door droge lucht ontstaat, verbeteren. Als u extreme vermoeidheid en lage prestaties ervaart wanneer u thuis bent, in combinatie met slaperigheid en afleiding, kan een luchtbevochtiger deze symptomen helpen verlichten of volledig wegnemen. Slapen met het apparaat wordt rustiger.

Voordelen voor kinderen

Een luchtbevochtiger is ook handig voor kinderen, wiens immuunsysteem nog zwak is en kwetsbaar voor verschillende soorten bacteriën. Feit is dat droge lucht een ideale voedingsbodem is voor pathogene bacteriën die een kind aanzienlijk kunnen beïnvloeden. Deze bacteriën worden de veroorzakers van verschillende ziekten bij baby's, die hun gezondheid ernstig kunnen ondermijnen.

De luchtbevochtiger helpt ook om het slaapprobleem bij kinderen op te lossen - een kind kan onrustig slapen als de luchtvochtigheid in zijn kamer lager is dan 45%.

Netheid in de kamer

De luchtvochtigheid heeft ook een negatieve invloed op de netheid van het appartement. In droge lucht is de hoeveelheid stof die voornamelijk op elektrische apparaten wordt afgezet veel groter. In sommige gevallen kan overmatig stof schade aan de apparaten veroorzaken. Stofdeeltjes hebben een negatief effect op de parketvloer en drogen deze uit. Droge lucht heeft een negatief effect op muziekinstrumenten, meubels en schilderijen.

Aanbevolen: