Hoe Kies Je Een Luchtbevochtiger?

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Luchtbevochtiger?
Hoe Kies Je Een Luchtbevochtiger?

Video: Hoe Kies Je Een Luchtbevochtiger?

Video: Hoe Kies Je Een Luchtbevochtiger?
Video: Humidifier Buying Guide (Interactive Video) | Consumer Reports 2024, April
Anonim

Te droge lucht kan een afname van de immuniteit, verergering van aandoeningen van de luchtwegen en constante hoofdpijn veroorzaken. Natuurlijk kun je natte lappen aan de batterijen hangen of vissen binnenhalen (het verdampende water uit het aquarium zal de lucht bevochtigen). Maar is het niet makkelijker om een luchtbevochtiger te kopen?

Moderne luchtbevochtiger voor thuis
Moderne luchtbevochtiger voor thuis

Voor velen werd het zeer noodzakelijk om luchtbevochtigers aan te schaffen voor thuis of op het werk. Ze verhogen niet alleen de luchtvochtigheid, maar desinfecteren ook de lucht. Een lage luchtvochtigheid kan worden herkend aan tekenen zoals elektrostatische stress, droge mond, pijn bij het dragen van contactlenzen en bloedneuzen. In aanwezigheid van dergelijke ongemakken bespaart de luchtbevochtiger. Luchtbevochtigers verschillen voornamelijk volgens het werkingsprincipe.

In de winter kan door verwarming de luchtvochtigheid in moderne appartementen in hoogbouw oplopen tot 20%.

Er zijn slechts drie soorten luchtbevochtigers: mechanisch (zogenaamd traditioneel), ultrasoon en stoom.

Hydratatie door echografie

Ultrasone luchtbevochtigers vernevelen de kleinste vochtdeeltjes door het werk van ultrageluid (zoals de naam al aangeeft). Een gouden of zilveren membraan trilt om een soort mist te creëren. Door de intensiteit van het apparaat aan te passen, kun je een bepaalde luchtvochtigheid creëren, bijvoorbeeld 60%. Door de indrukwekkende kracht van het apparaat kun je het zowel thuis als op kantoor gebruiken.

Verdampingsbevochtiging

Een mechanische luchtbevochtiger is een constructie van een verdampingselement (filterpapier of ventilator) en een watertank. Het werkingsprincipe is gebaseerd op natuurlijke verdamping. Zo'n apparaat is in staat om de lucht te reinigen van stof en onzuiverheden. Deze luchtbevochtiger is betrouwbaar door de eenvoud van zijn ontwerp en heeft een lage prijs, maar heeft een aantal nadelen. Het verzadigt de lucht niet geforceerd, waardoor de luchtvochtigheid beperkt blijft tot zestig procent. Ook kan een traditionele luchtbevochtiger geluid maken tijdens het gebruik, waardoor het onhandig is om hem 's nachts te gebruiken.

Het verdampingsfilter in luchtbevochtigers moet elk seizoen worden vervangen.

Kook hydraterend

Een stoombevochtiger werkt als een waterkoker. Elektroden die in water zijn ondergedompeld, verwarmen het water en het begint intensief te verdampen. Bij de uitlaat is de stoomtemperatuur relatief laag. Nadat al het water is afgekookt, wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. Deze luchtbevochtigers zijn vaak uitgerust met inhalatiesproeiers, waardoor ze voor medische doeleinden kunnen worden gebruikt. Bovendien doodt langdurig koken, zoals u weet, ziekteverwekkers en desinfecteert het daarom. Stoombevochtigers verbruiken een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit en kunnen geen nauwkeurig vochtigheidsniveau handhaven. Deze luchtbevochtigers zijn echter ideaal voor gebruik in grote ruimtes en kantoren omdat ze in korte tijd grote hoeveelheden lucht aankunnen.

Aanbevolen: