De Ingebouwde Luidspreker Uitschakelen

Inhoudsopgave:

De Ingebouwde Luidspreker Uitschakelen
De Ingebouwde Luidspreker Uitschakelen

Video: De Ingebouwde Luidspreker Uitschakelen

Video: De Ingebouwde Luidspreker Uitschakelen
Video: HK Audio Linear 5 LTS passieve luidspreker - Review 2024, Mei
Anonim

Het moederbordapparaat heeft een kleine geluidsluidspreker die wordt geactiveerd wanneer er problemen optreden in het computerapparaat. Sommige pc-gebruikers zijn van mening dat de rol van dit apparaat te verwaarlozen is in vergelijking met de werking van de hele machine. Dat is deels waar, maar op het juiste moment kan hij je van grote dienst zijn.

De ingebouwde luidspreker uitschakelen
De ingebouwde luidspreker uitschakelen

Noodzakelijk

  • - besturingssysteem Windows XP;
  • - met behulp van de applet "Apparaatbeheer".

instructies:

Stap 1

De ingebouwde luidspreker wordt meestal een luidspreker en soms een pieper genoemd. In de begindagen van de IBM PC werd hij gebruikt als hoofdluidspreker. Ze luisterden er niet naar muziekcomposities, tk. het geluid van de luidsprekers verschilde qua kwaliteit enorm van de analogen van onze tijd.

Stap 2

Sommige moederborden zijn zo ontworpen dat wanneer er stroom uit de voeding vloeit, er een signaal naar de ingebouwde luidspreker wordt gestuurd, dat hoorbaar is als de computer aan staat. Na verloop van tijd wordt dit geluid saai en om er vanaf te komen, moet je de luidspreker zelf uitschakelen. Dit kan zowel programmatisch, in een draaiend besturingssysteem, als handmatig worden gedaan door de zijklep van de systeemeenheid te verwijderen.

Stap 3

Om de ingebouwde luidspreker te dempen, moet je naar de applet Apparaatbeheer gaan. Ga hiervoor naar het menu "Start", klik met de rechtermuisknop op het item "Deze computer". Selecteer Eigenschappen in het contextmenu of druk op de sneltoets Win + Pause Break.

Stap 4

Ga in het geopende venster "Systeemeigenschappen" naar het tabblad "Hardware" en klik op de knop "Apparaatbeheer". U ziet een lijst met apparaten die deelnemen aan de computer. Klik op het tabblad "Bekijken" in het bovenste menu, selecteer in de lijst die wordt geopend het item "Verborgen apparaten weergeven".

Stap 5

Klik nu op de "+" voor het gedeelte "Systeemapparaten". Selecteer "Ingebouwde luidspreker" in de lijst. Klik er met de rechtermuisknop op en activeer de optie "Uitschakelen".

Stap 6

Het is ook mogelijk om uw gehoor te beschermen tegen luidsprekersignalen door de registerbestanden te bewerken. Druk op de sneltoets Win + R, typ Regedit en klik op OK.

Stap 7

Zoek in het geopende venster Registerrecorder de tak HKEY_CURRENT_USER / Configuratiescherm / Geluid aan de linkerkant van het programma. Zoek aan de rechterkant de parameter Beep. Als u zo'n string niet kunt vinden, maak deze dan aan: klik met de rechtermuisknop in een lege ruimte en selecteer "Nieuw", selecteer vervolgens "String Parameter" en voer de naam Beep in.

Stap 8

Dubbelklik op de nieuw aangemaakte parameter, selecteer Nee als waarde om het alarm uit te schakelen.

Aanbevolen: