Hoe De Levensduur Van De Batterij Op HTC . Te Verlengen

Inhoudsopgave:

Hoe De Levensduur Van De Batterij Op HTC . Te Verlengen
Hoe De Levensduur Van De Batterij Op HTC . Te Verlengen

Video: Hoe De Levensduur Van De Batterij Op HTC . Te Verlengen

Video: Hoe De Levensduur Van De Batterij Op HTC . Te Verlengen
Video: Tips voor een langere levensduur van de batterij van de HP Slate 7 tablet. 2024, April
Anonim

Moderne mobiele apparaten gaan zelden langer mee dan een dag actief gebruik. Het probleem werd niet gespaard door de apparaten met Android. Dit trieste feit dwingt HTC-bezitters om bepaalde maatregelen te nemen om de energie-efficiëntie van hun apparaten te verbeteren.

Afbeelding via blog.htc.com
Afbeelding via blog.htc.com

De werking van draadloze verbindingen bewaken

Een van de meest energieverslindende functies van mobiele apparaten is het draadloos verzenden en ontvangen van gegevens. Meer specifiek hebben we het over het werk van populaire technologieën als wifi, Bluetooth, mobiele netwerken en GPS.

Om het gebruik van de batterij te minimaliseren, moet u uw draadloze verbindingen nauwlettend in de gaten houden en ze alleen inschakelen als dat echt nodig is.

Als u bijvoorbeeld bestanden van het toestel naar het toestel overzet, of als u apparaten zoals een draadloze hoofdtelefoon gebruikt, moet Bluetooth geactiveerd zijn. In andere gevallen, wanneer het niet nodig is dat de technologie werkt, mag deze niet in de werkmodus staan.

De situatie met GPS is vergelijkbaar. De service mag alleen worden ingeschakeld als het nodig is om de exacte locatie te bepalen of om een routebeschrijving op te vragen.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van mobiele netwerken. De gegevensoverdrachtservice via mobiel internet zou alleen in het laatste moeten werken als dat nodig is. Wi-Fi-verbindingen moeten op dezelfde manier worden beheerd. Zelfs wanneer het apparaat niet is aangesloten op een specifiek netwerk, zoekt de ingebouwde adapter voortdurend naar nieuwe signaalbronnen en verbruikt dus batterijvermogen.

Vergeet het type mobiel netwerk niet. De snelste, maar ook de meest energieverslindende zijn 3G en LTE. Daarom is het, zonder veel noodzaak, beter om het 2G-netwerk te gebruiken.

Display controle

Er is ook een aanzienlijke hoeveelheid energie nodig om het display te laten werken. Om de prestaties te optimaliseren, moet u een reeks eenvoudige stappen volgen.

Eerst moet u een klein interval instellen vanaf de laatste keer dat u het scherm gebruikt totdat het wordt uitgeschakeld. Het is raadzaam om niet meer dan één of twee minuten in te stellen.

Ten tweede moet u de automatische helderheidsregeling inschakelen, zodat deze parameter altijd de optimale waarde heeft voor de omgevingsomstandigheden.

Ten derde is het raadzaam om geen live wallpapers te gebruiken, omdat deze veel energie verbruiken.

Deze richtlijnen helpen u de hoeveelheid batterijvermogen te verminderen die nodig is om uw beeldscherm te laten werken.

Applicatiebeheer

Vergeet niet dat hoe meer applicaties er op een smartphone zijn geïnstalleerd, hoe meer energie er nodig is om ze te laten werken. Een groot aantal programma's draaien op de achtergrond, ook als de smartphone niet in gebruik is. Daarom moet u onnodige programma's verwijderen en alleen de echt noodzakelijke overlaten. Dit verlengt de levensduur van de batterij.

Aanbevolen: