Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verlengen

Inhoudsopgave:

Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verlengen
Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verlengen

Video: Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verlengen

Video: Hoe De Levensduur Van De Batterij Te Verlengen
Video: Hoe kun je je levensduur van je accu ELEKTRISCHE FIETS verlengen in 5 stappen!? 🔋 | #5 2024, April
Anonim

Een laptopbatterij is een zeer belangrijk onderdeel van een personal computer. Om ervoor te zorgen dat het lang kan dienen en het werk stabiel blijft, is het noodzakelijk om bepaalde regels te volgen voor de werking van deze batterij.

Hoe de levensduur van de batterij te verlengen
Hoe de levensduur van de batterij te verlengen

instructies:

Stap 1

Het kiezen van een laptopbatterij is een zeer verantwoord proces. Het feit is dat schade aan dit specifieke element ertoe leidt dat uw laptop "verandert" in een stationaire computer die permanent aangesloten stroom nodig heeft.

Stap 2

Controleer de batterij bij het kopen van een laptop. Plaats het in de juiste sleuf en sluit de voeding aan op de laptop. Wacht tot de batterij volledig is opgeladen. De indicator moet 99% aangeven. Als de waarde is gestopt bij pakweg 96%, dan is de batterij defect.

Stap 3

Gezien het feit dat laptopbatterijen lithiumionen gebruiken (leeuwsymbool), is het noodzakelijk om de batterij meerdere keren volledig op te laden en te ontladen. Zet de laptop uit, sluit de stroom erop aan. Wacht tot de batterij volledig is opgeladen. Schakel de stroom uit en zet de laptop aan. Laat de batterij volledig leeglopen. Herhaal de beschreven cyclus 2-3 keer.

Stap 4

De batterij is nu klaar voor gebruik. Als u uw laptop thuis vaak genoeg gebruikt en u kunt hem op netstroom aansluiten, verwijder dan de batterij in deze periode. Dit helpt u te voorkomen dat u de levensduur van de batterij verspilt.

Stap 5

Om de batterij goed buiten de laptop op te bergen, is het aan te raden om enkele regels te volgen. Laad de batterij voor 50-60% op voordat u deze verwijdert. Wikkel de batterij in een plastic zak en bewaar op een koele, donkere plaats. Vermijd onder alle omstandigheden direct zonlicht. Vermijd vochtige locaties.

Stap 6

Om problemen met het vinden van een geschikte batterij bij schade aan de eerste te voorkomen, moet u vooraf een tweede batterij aanschaffen. Dit bespaart u wat tijd en geld. Het feit is dat hoewel dit laptopmodel behoorlijk populair is, je er gemakkelijk een goedkope batterij voor kunt kopen. Overigens is er een mening dat de levensduur van dergelijke batterijen veel hoger is dan die van de batterijen die bij een laptop worden geleverd.

Aanbevolen: