Het Formaat Van Een Schijf Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Een Schijf Wijzigen
Het Formaat Van Een Schijf Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Schijf Wijzigen

Video: Het Formaat Van Een Schijf Wijzigen
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, Mei
Anonim

Het Windows 7-besturingssysteem bracht gebruikers niet alleen snelle en stabiele prestaties, maar ook verschillende onaangename momenten. Een daarvan is dat Windows Seven minimaal 15 GB vrije ruimte op de systeempartitie van de harde schijf nodig heeft om correct te kunnen installeren. Voeg daar een pakket essentiële software aan toe dat bijna elke gebruiker nodig heeft, en je hebt meer dan 30 GB. Windows XP had bijvoorbeeld slechts 10-15 GB nodig om goed te werken. Als gevolg hiervan was er een probleem met het uitbreiden van de lokale schijf.

Het formaat van een schijf wijzigen
Het formaat van een schijf wijzigen

Noodzakelijk

  • Windows 7 installatieschijf
  • Paragon Partitie Magie

instructies:

Stap 1

Als je het besturingssysteem Windows 7 nog niet hebt geïnstalleerd, heb je geluk. U kunt het formaat van de lokale schijf van het systeem vóór de installatie wijzigen. Wacht op het moment waarop het installatieprogramma het punt bereikt waarop het een lokale schijf selecteert. Klik op "Disk Setup", selecteer de gewenste partitie en klik op "Verwijderen".

Stap 2

Klik op de knop Maken en geef de toekomstige grootte van de lokale schijf op. Selecteer deze sectie en klik op Volgende.

Stap 3

Als u de grootte van de schijf moet wijzigen nadat u het besturingssysteem hebt geïnstalleerd, zullen uw acties anders zijn. Installeer Paragon Partition Magic. Voer het uit en selecteer Power User Mode. Ga naar het tabblad "Wizards" en selecteer "Sectie wijzigen".

Stap 4

Geef de sectie op waarvan u het formaat wilt wijzigen. Geef vervolgens de gebieden op waarvan de vrije ruimte wordt gescheiden. Onthoud dat u partities alleen kunt uitbreiden met de niet-toegewezen ruimte van andere partities op deze harde schijf. Als u geen andere bewerkingen met de harde schijf hoeft uit te voeren, klikt u op "Toepassen". Het formaat van de schijf kan enkele uren duren.

Aanbevolen: