Een Telefoonnummer Opslaan Bij Het Wijzigen Van Een Operator

Inhoudsopgave:

Een Telefoonnummer Opslaan Bij Het Wijzigen Van Een Operator
Een Telefoonnummer Opslaan Bij Het Wijzigen Van Een Operator

Video: Een Telefoonnummer Opslaan Bij Het Wijzigen Van Een Operator

Video: Een Telefoonnummer Opslaan Bij Het Wijzigen Van Een Operator
Video: Telefoonnummer wijzigen voor SMS codes | Digitaal bankieren: Hoe werkt het? | ING 2024, April
Anonim

Tijdens de vergadering van sectie nr. 3 van de Wetenschappelijke en Technische Raad onder het Ministerie van Telecom en Massacommunicatie van de Russische Federatie werden de problemen bij de implementatie van een nieuwe dienst besproken: het bijhouden van een telefoonnummer voor een abonnee bij het overschakelen naar een dienst door een andere communicatie-operator. Relevante wijzigingen van de wet "On Communications" zijn al voorbereid en voorstellen voor de herziening ervan werden tijdens de vergadering besproken. Ook werden de resultaten bekendgemaakt van de Mobile Number Portability (MNP)-tests die in augustus 2011 in de experimentele zone werden uitgevoerd.

Een telefoonnummer opslaan bij het wijzigen van een operator
Een telefoonnummer opslaan bij het wijzigen van een operator

instructies:

Stap 1

De directeur voor wetenschap van FSUE TsNIIS Viktor Kaledin, evenals plaatsvervanger. Dmitry Gurkin, algemeen directeur van OJSC MTT. In de loop daarvan werden 10 abonneenummers met succes overgedragen, eerst van het SkyLink-netwerk (St. Petersburg) naar het SMARTS-netwerk (Ulyanovsk) en vervolgens in de tegenovergestelde richting. De zogenaamde "routing-operator" was het technische middel van OJSC "MTT", en de STC "Protey" was verantwoordelijk voor de technologische ondersteuning.

Stap 2

Zoals opgemerkt door de beheerder van communicatie en massacommunicatie Naum Marder, is het nadeel van dit experiment het gebruik van slechts 1 optie voor het organiseren van de overdracht van een abonneenummer. Marder is van mening dat de keuze moet worden gemaakt uit meerdere MNP-opties na een gedetailleerde analyse van elk van hen.

Stap 3

Hoewel eerder werd gemeld dat de invoering van het opslaan van een telefoonnummer bij het wisselen van telefoniste in 2014 zal plaatsvinden, staatssecretaris. Minister geeft toe dat dit al in 2013 kan gebeuren. Volgens Marder krijgen ze feedback op het wetsontwerp en zien ze dat veel abonnees erop aandringen dat dit vanaf 1 januari 2013 gebeurt. Hij sluit niet uit dat ook een dergelijk regeringsbesluit kan plaatsvinden.

Stap 4

Een van de belangrijkste vragen bij de invoering van deze dienst is de bepaling van de kosten van de telecomoperator (herinner u dat de dienst volgens het wetsontwerp gratis is voor abonnees). Volgens een schatting van VimpelCom zullen de kosten van de exploitant voor de implementatie van MNP, afhankelijk van het technische implementatieschema en rekening houdend met de verbeteringen aan de IP-systemen, $ 50-60 miljoen bedragen, dit is tenminste $ 50-60 miljoen. Naast eenmalige kosten zullen operators ook minimaal 10 miljoen dollar per jaar moeten aftrekken voor het in stand houden van een clearingbedrijf dat nummercapaciteit opbouwt.

Stap 5

De president van Tele2 Russia, Dmitry Strashnov, vertelde op zijn beurt eerder aan Vedomosti dat de kosten van het bedrijf voor de implementatie van MNP ongeveer 10-15 miljoen euro zouden kunnen bedragen.

Aanbevolen: