De Geschiedenis Van De Ontwikkeling Van Zakcomputers

Inhoudsopgave:

De Geschiedenis Van De Ontwikkeling Van Zakcomputers
De Geschiedenis Van De Ontwikkeling Van Zakcomputers

Video: De Geschiedenis Van De Ontwikkeling Van Zakcomputers

Video: De Geschiedenis Van De Ontwikkeling Van Zakcomputers
Video: De ontwikkeling van Mensenrechten 2024, Mei
Anonim

Zakcomputers begonnen hun geschiedenis in de jaren zeventig met de introductie van de technische rekenmachine. Begin jaren negentig evolueerden zakcomputers tot persoonlijke digitale assistenten zoals de Apple Newton. De behoeften van gebruikers bleven evolueren, dus ook computers evolueerden. Smartphones zijn nu beschikbaar voor shoppers waarmee u spreadsheets, Word-documenten kunt bewerken, e-mail kunt lezen en op internet kunt surfen.

PDA met toetsenbord
PDA met toetsenbord

Vroege handheld computers

In 1973 bracht Hewlett Packard de HP-35 uit. De HP-35 was een wetenschappelijke rekenmachine en kon trigonometrische en exponentiële functies berekenen. Met $ 395 kost het apparaat hetzelfde als een desktopcomputer. Hewlett Packard heeft in drie jaar meer dan 300 HP-35's verkocht. De HP-35's waren uitgerust met gepatenteerde oplaadbare nikkel-cadmium-batterijen en een AC-adapter. De rekenmachine gebruikte een één-bit Mostek-processor voor berekeningen.

Elektronische organisatoren

Consumenten hadden al snel behoefte aan extra functionaliteit voor hun handheld computers. Daarom werden er apparaten geproduceerd die de functies van rekenmachines en telefoonboeken combineren. Deze computers werden elektronische organizers genoemd. Typische kenmerken van de organizer waren een klein toetsenbord en een LCD-scherm. De meeste van deze apparaten hadden minder dan 64 kilobyte geheugen, dat voornamelijk werd gebruikt om informatie op te slaan.

PDA

De mogelijkheden van draagbare computers zijn enorm verbeterd met de introductie van Apple's Newton. Hij was de eerste vertegenwoordiger van een nieuwe klasse draagbare apparaten. Deze apparaten bevatten ook toegang tot e-mail en notities, samen met traditionele organizer-apps. Hoewel de Apple Newton de eerste touchscreen PDA was, werden dergelijke toestellen pas populair bij de Palm Pilot. De Palm Pilot had een vereenvoudigde gebruikersinterface en een aanzienlijk lager prijskaartje dan zijn voorganger.

Unie

Toen mensen meerdere draagbare apparaten begonnen te dragen, begonnen bedrijven producten aan te bieden die meerdere marktniches overspannen. Fabrikanten hebben mobiele telefoons, camera's, mp3-spelers en handheld computers gecombineerd in één apparaat. Deze smartphones waren ook mobiele telefoons die contacten en agenda's konden beheren, e-mail konden bekijken, muziek konden afspelen en foto's konden maken. Sommige modellen konden zelfs video's opnemen en langspeelfilms afspelen. Hierdoor konden consumenten slechts één apparaat hebben dat alles combineerde wat ze nodig hadden voor werk en ontspanning.

Moderne draagbare computers

Moderne PDA's hebben beeldschermen met een hoge resolutie, aanraakschermen en functionaliteit die vergelijkbaar is met die van sommige desktopcomputers. Gebruikers kunnen een enorme hoeveelheid video- en audiobestanden opslaan. PDA's zijn nu ook in staat om eenvoudig foto's en video's te bewerken. Met de multimediafuncties kunnen gebruikers ook video-, foto- en audiobestanden naar elkaar sturen. Moderne PDA's hebben toegang tot databases, kunnen documenten en spreadsheets bewerken. De meeste PDA's kunnen nu op internet surfen met de ingebouwde browser.

Aanbevolen: