Ontwikkeling Van Communicatiemiddelen: Van De Telegraaf Tot Het Wereldwijde Netwerk

Inhoudsopgave:

Ontwikkeling Van Communicatiemiddelen: Van De Telegraaf Tot Het Wereldwijde Netwerk
Ontwikkeling Van Communicatiemiddelen: Van De Telegraaf Tot Het Wereldwijde Netwerk

Video: Ontwikkeling Van Communicatiemiddelen: Van De Telegraaf Tot Het Wereldwijde Netwerk

Video: Ontwikkeling Van Communicatiemiddelen: Van De Telegraaf Tot Het Wereldwijde Netwerk
Video: [12th Seminar on Privacy] Keynote 1 - We need to talk about data 2024, Mei
Anonim

Moderne technologieën maken snelle toegang tot informatie mogelijk. Maar soms wordt het interessant: hoe het allemaal begon, wie er aan de oorsprong stonden en welke ontwikkelingsweg de communicatiemiddelen bewandelden.

Ontwikkeling van communicatiemiddelen: van de telegraaf tot het wereldwijde netwerk
Ontwikkeling van communicatiemiddelen: van de telegraaf tot het wereldwijde netwerk

Een beetje geschiedenis

Menselijke ontwikkeling is onmogelijk zonder de uitwisseling van informatie. Gedurende honderden jaren bleef post praktisch de enige manier om een bericht van punt A naar punt B te brengen. Met de ontdekking van elektriciteit en elektromagnetische velden begon de situatie echter te veranderen.

De opkomst van draad- en radiocommunicatie heeft een positieve invloed gehad op de ontwikkeling van de wereldgemeenschap. Aan het einde van de 19e eeuw kwamen er nieuwe manieren van datatransmissie, waardoor de snelheid van informatie-uitwisseling over lange afstanden sterk toenam. Bovendien werd een permanente verbinding tussen continenten mogelijk. En toch, waar is het allemaal begonnen?

Chronologie van de ontwikkeling van communicatie

Telegraaf. In 1837 introduceert William Cook de eerste bedrade elektrische telegraaf met een eigen coderingssysteem. Later, in 1843, zal de beroemde morsecode zijn ontwikkeling van de telegraaf presenteren en zijn eigen coderingssysteem ontwikkelen - morsecode. En al in 1930 verscheen een volwaardige teletype, uitgerust met een telefoonkiezer en een toetsenbord als een typemachine.

Telefoon. Alexander Bell patenteerde in 1876 een apparaat dat spraak over draden kon verzenden. Trouwens, de eerste telefoons verschenen in 1880 in Rusland. En in 1895 leidde de Russische wetenschapper Alexander Popov de eerste radiocommunicatiesessie.

De ontdekking van de mogelijkheid om een signaal via de radio uit te zenden, zorgde voor een ware revolutie in de ontwikkeling van communicatie. Nu is het mogelijk om een echt wereldwijd communicatienetwerk te creëren. Inderdaad, met alle voordelen van de eerste telefoons en telegrafen, hadden ze één nadeel: draden. Dankzij de radio was het nu mogelijk om constante communicatie met mobiele objecten (schepen, vliegtuigen, treinen) tot stand te brengen en intercontinentale gegevensoverdracht tot stand te brengen.

Pieper en mobiele telefoon. In 1956 bracht het Amerikaanse bedrijf Motorola de eerste pagers uit. Deze gadget is al vergeten en wordt nu niet meer gebruikt, en ooit was het een doorbraak in de communicatie-industrie. In 1973 verschijnt de eerste mobiele telefoon van Motorola. Hij weegt meer dan een kilo en heeft indrukwekkende afmetingen.

Computer netwerk. De serieuze ontwikkeling van computers begon na de Tweede Wereldoorlog. Al in 1969 werd het eerste computernetwerk, ARPANET, gecreëerd. Het is algemeen aanvaard dat dit specifieke netwerk als basis diende voor het moderne internet.

Wereldwijd informatienetwerk. Op dit moment zijn alle middelen en soorten communicatie gecombineerd in één globale telecommunicatiestructuur. Door de ontwikkeling van moderne technologieën kunt u bijna overal ter wereld verbinding maken met het wereldwijde netwerk en toegang krijgen tot alle benodigde informatie.

Aanbevolen: