Draadloze Thuisbioscoopsystemen: Geschiedenis En Voordelen

Inhoudsopgave:

Draadloze Thuisbioscoopsystemen: Geschiedenis En Voordelen
Draadloze Thuisbioscoopsystemen: Geschiedenis En Voordelen

Video: Draadloze Thuisbioscoopsystemen: Geschiedenis En Voordelen

Video: Draadloze Thuisbioscoopsystemen: Geschiedenis En Voordelen
Video: Innovatief draadloos oplaadsysteem voor Berner werkplaatslampen 2024, April
Anonim

Thuisbioscopen zijn ontworpen om de kijker zo dicht mogelijk bij de sfeer van de film te brengen en elk element van de muzikale compositie perfect weer te geven. Als het luidsprekersysteem eerder echter met snoeren was verbonden, waardoor er ongemakken ontstonden, zijn nu draadloze technologieën iemand te hulp gekomen.

Draadloze thuisbioscoopsystemen: geschiedenis en voordelen
Draadloze thuisbioscoopsystemen: geschiedenis en voordelen

Aanvankelijk maakten alle thuisbioscopen gebruik van bekabelde technologie, maar dit zorgde voor veel overlast. Het routeren van snoeren naar de plek waar u een luidspreker aansluit, is geen gemakkelijke taak. Ten eerste mag niet worden aangenomen dat ze op het pad van beweging waren. Ten tweede zagen ze er zelden esthetisch uit. In een poging om deze situatie te verhelpen, zijn veel oplossingen toegepast.

In eerste instantie besloten ze om dunnere draden te maken. Dit idee brandde echter snel uit, want voor de weergave van hoogwaardige muziek is het noodzakelijk dat de kanaalbreedte voldoende is. Het is ook onmogelijk om één grote kabel te leggen - de wetten van de fysica treden in werking. Een handige oplossing werd gevonden in de vorm van platte draden, maar hun kosten waren merkbaar hoger dan de standaard. Consumenten weigerden eenvoudig zulke dure apparatuur te kopen.

De eerste draadloze thuisbioscoopsystemen

Meer recentelijk, in het midden van de jaren 2000, begonnen Sony, Panasonic en Philips achter elkaar compleet nieuwe modellen uit te brengen. Ze bestonden uit verschillende luidsprekers om aan te sluiten waarvoor helemaal geen kabels nodig waren. De apparaten zelf werkten op batterijen en de soundtracks bereikten hen via draadloze technologie.

Dan lijkt het misschien een echte sensatie, maar deze stemming duurde niet lang. Het bleek dat de geluidskwaliteit merkbaar lager was, ondanks het feit dat de audiotrack zonder enige beperking werd uitgezonden. Bovendien begonnen veel klanten te klagen over constant ongemak en werden de meeste thuisbioscoopmodellen stopgezet.

Moderne ontwikkelingen

Toen begon een reeks zogenaamde "opnames". Voor de lancering kregen we enkele seconden de tijd om de soundtrack volledig te laden, te analyseren en aan te passen. De kwaliteit van dit geluid bleek merkbaar beter, maar de prijs steeg onevenredig. Gemiddeld beginnen de kosten van een dergelijke vrijheid van draden vanaf 15 duizend roebel. Niet iedere burger kan zo'n bedrag betalen.

Naast conventionele luidsprekers beginnen ook draadloze subwoofers te evolueren. Natuurlijk is hun geluidskwaliteit niet te vergelijken met traditionele technologieën. Maar aangezien de eerste stappen al zijn gezet, is het te hopen dat mensen in de nabije toekomst werkelijk ongelooflijke ontwikkelingen op dit gebied zullen zien.

Van de recente ontdekkingen is draadloos opladen te onderscheiden. Dat wil zeggen, de luidsprekers kunnen op een speciale standaard worden geplaatst en op zijn kosten worden opgeladen. Toegegeven, ze zijn erg duur, dus ze zullen niet snel populaire goederen worden.

Aanbevolen: