Hoe Kies Je Een Lezer

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Lezer
Hoe Kies Je Een Lezer

Video: Hoe Kies Je Een Lezer

Video: Hoe Kies Je Een Lezer
Video: Hoe kies je de beste Laser- en IPL-apparatuur! 2024, Mei
Anonim

Als u een lezer voor een computer kiest, moet u allereerst rekening houden met de technische mogelijkheden ervan. Standaardlezers zijn eenvoudig en hebben praktisch geen handige functies, maar toch passen ze bij sommige gebruikers. Maar in tegenstelling tot de standaardprogramma's zijn er ongetwijfeld functionele programma's.

Hoe kies je een lezer
Hoe kies je een lezer

instructies:

Stap 1

Het meest standaardformaat is een tekstbestand (.txt-formaat). Om het te kunnen bekijken, hoeft u in de regel geen extra programma's te installeren. Bovendien geldt deze regel niet alleen voor computers met het geïnstalleerde Windows-besturingssysteem, maar ook voor de meeste moderne mobiele telefoons, pocket-pc's. Notepad is verantwoordelijk voor het lezen van bestanden van dit formaat (of soms wordt de Bred-applicatie als alternatief gebruikt). Het voordeel van het formaat is dat zelfs zeer grote teksten weinig ruimte op de harde schijf innemen. Maar het formaat heeft ook belangrijke nadelen. Soms is het gewoon onhandig om iets groots te lezen (bijvoorbeeld een boek), omdat de toename niet altijd past bij de gebruiker en ook het scrollen van de tekst te wensen overlaat.

Stap 2

Vaak wordt een document (.doc of.docx formaat) gebruikt. De voordelen van het formaat zijn duidelijk. Omdat alle informatie kan worden bewerkt en er functies voor leesgemak op kunnen worden toegepast, die gewoon niet bestaan in een standaard notitieblok. Om met bestanden van dit formaat te werken, moet u de Microsoft Office-suite installeren. Alles wordt direct uit de meegeleverde "Word"-applicatie gelezen. Bovendien moet worden opgemerkt dat het raadzaam is om de kit bij te werken, omdat oudere versies sommige van de bijgewerkte formaten niet kunnen lezen of in het algemeen fouten in het systeem veroorzaken. Het onbetwiste voordeel van het formaat is ook dat het heel gemakkelijk is om tekst van een notitieboek naar een document over te brengen. U hoeft alleen maar alle tekst uit het notitieblok te selecteren en vervolgens in een nieuw document te "plakken".

Stap 3

Er zijn andere vrij veel voorkomende lezers. Sommige bestanden zijn bijvoorbeeld opgemaakt in pdf-formaat. Het bekijken gebeurt via het programma Acrobat Reader. Dit formaat is een kopie van een boek/tekst als afbeelding. Dienovereenkomstig zijn er in dit formaat vrij vaak zeldzame "scans" van de tekst. En soms wordt het gebruikt voor het gemak van lezen vanaf een computer. Het programma is precies een "lezer", in die zin dat de tekst erin niet kan worden bewerkt. Om bestanden van standaard tekstformaten naar pdf over te zetten, moet u de Universal Document Converter installeren. Dit geldt ook voor andere formaten (bijv. Djvu).

Aanbevolen: