Hoe RFID-lezer RC522 Te Verbinden Met Arduino

Inhoudsopgave:

Hoe RFID-lezer RC522 Te Verbinden Met Arduino
Hoe RFID-lezer RC522 Te Verbinden Met Arduino

Video: Hoe RFID-lezer RC522 Te Verbinden Met Arduino

Video: Hoe RFID-lezer RC522 Te Verbinden Met Arduino
Video: Подключение RFID Reader RC522 к Arduino 2024, Mei
Anonim

In dit artikel zullen we kijken naar de aansluiting van een RC522 RFID-kaartlezer en keyfobs die werken op een frequentie van 13,56 MHz.

RFID-lezer RC522 met kaart en sleutelhanger
RFID-lezer RC522 met kaart en sleutelhanger

Het is nodig

  • -Arduino;
  • - RFID-lezer RC522;
  • - draadloze RFID-tag of regulier metro-/grondvervoerbewijs;
  • - een computer;
  • - aansluitdraden.

instructies:

Stap 1

De RFID-RC522-module is gebaseerd op de NXP MFRC522-chip. Deze microschakeling zorgt voor draadloze tweerichtingscommunicatie (tot 6 cm) op een frequentie van 13,56 MHz. RFID is een afkorting voor "Radio Frequency IDentification" en vertaalt naar "radio frequency identificatie".

De MFRC522-microschakeling ondersteunt de volgende verbindingsinterfaces:

- SPI (Serial Peripheral Interface, een seriële interface voor communicatie van randapparatuur), zorgt voor een gegevensoverdrachtsnelheid tot 10 Mbit/s;

- tweedraads I2C-interface, snelheid tot 3400 kbaud in High-speed modus, tot 400 kbaud in Fast-modus;

- seriële UART (analoge RS232), snelheid tot 1228, 8 kbaud.

Met deze module kunt u gegevens van verschillende RFID-tags schrijven en lezen: sleutelhangers van intercoms, plastic pasjes en kaartjes voor metro- en grondvervoer, maar ook de steeds populairder wordende NFC-tags.

RFID-RC522 draadloze module
RFID-RC522 draadloze module

Stap 2

Laten we de RFID-RC522-module via de SPI-interface op de Arduino aansluiten volgens het onderstaande schema.

De module wordt gevoed door een spanning van 2, 5 tot 3, 3 V. De rest van de pinnen verbinden we als volgt met de Arduino:

RST-D9;

SDA (SS) - D10;

MOSI-D11;

MISO-D12;

SCK-D13.

Onthoud ook dat de Arduino een speciale ICSP-header heeft voor SPI-bewerking. De pinout wordt ook getoond in de afbeelding. Je kunt de RST-, SCK-, MISO-, MOSI- en GND-pinnen van de RC522-module aansluiten op de ICSP-connector op de Arduino.

RFID-RC522 SPI-aansluitschema
RFID-RC522 SPI-aansluitschema

Stap 3

De MFRC522-microschakeling heeft een vrij uitgebreide functionaliteit. U kunt kennis maken met alle mogelijkheden door haar paspoort (datasheet) te bestuderen. Om kennis te maken met de mogelijkheden van dit apparaat, zullen we een van de kant-en-klare bibliotheken gebruiken die voor de Arduino zijn geschreven om met de RC522 te werken. Aan het einde van het artikel vindt u een link naar een van de bibliotheken die rfid worden genoemd. Download het en pak het uit naar% Arduino IDE% / bibliotheken / directory.

De bibliotheek installeren
De bibliotheek installeren

Stap 4

Laten we nu de voorbeeldschets openen: Bestand -> Voorbeelden -> MFRC522 -> DumpInfo en deze in het Arduino-geheugen laden. Deze schets bepaalt het type apparaat dat op de lezer is aangesloten en leest de gegevens die op de RFID-tag of kaart zijn geschreven en voert deze vervolgens uit naar de seriële poort. De tekst van de schets is goed becommentarieerd door de ontwikkelaars van de "rfid"-bibliotheek, en veel nuttige informatie over het werken met de bibliotheek is opgenomen in het MFRC522.h-bestand.

Schets voor het lezen van informatie die is vastgelegd op een RFID-tag
Schets voor het lezen van informatie die is vastgelegd op een RFID-tag

Stap 5

Start de seriële poortmonitor met de toetsencombinatie Ctrl + Shift + M, via het menu Extra of de knop met het vergrootglas. Laten we nu een metrokaartje of een andere RFID-tag aan de lezer bevestigen. De seriële poortmonitor toont de gegevens die zijn vastgelegd op de RFID-tag of het ticket. In mijn geval worden hier bijvoorbeeld een uniek ticketnummer, aankoopdatum, vervaldatum, aantal resterende reizen en service-informatie gecodeerd. We zullen in een van de toekomstige artikelen analyseren wat er op de kaarten van de metro en het grondvervoer staat.

Aanbevolen: