Hoe Bestanden Op Je Telefoon Te Verbergen

Inhoudsopgave:

Hoe Bestanden Op Je Telefoon Te Verbergen
Hoe Bestanden Op Je Telefoon Te Verbergen

Video: Hoe Bestanden Op Je Telefoon Te Verbergen

Video: Hoe Bestanden Op Je Telefoon Te Verbergen
Video: How to Hide Files and Photos on iPhone 2024, Mei
Anonim

Soms moeten gebruikers van mobiele apparaten bepaalde gegevens voor vreemden verbergen. De gemakkelijkste manier in dit geval is om je telefoon niet onbeheerd achter te laten, maar er zijn andere opties.

Hoe bestanden op je telefoon te verbergen
Hoe bestanden op je telefoon te verbergen

Noodzakelijk

een speciale bestandsbeheerder voor je telefoon of een zip-archiver

instructies:

Stap 1

Gebruik speciale hulpprogramma's die het kenmerk "Verborgen" toewijzen aan bestanden op uw smartphone. Dit kunnen verschillende bestandsbeheerders, browsers, enzovoort zijn. Houd er rekening mee dat de applicatie moet worden ondersteund door het besturingssysteem dat op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd. U kunt de platformcompatibiliteit vinden op de downloadpagina van de applicatie.

Stap 2

Verberg in het menu van het geïnstalleerde en actieve programma in de bestandseigenschappen de functie om ze in de normale modus te bekijken met behulp van de standaardhulpprogramma's die beschikbaar zijn op de telefoon. Gebruik dezelfde volgorde om de bestanden zichtbaar te maken. De gegevens zijn alleen beschikbaar voor weergave als de browser of bestandsbeheerder die u gebruikt, actief is. Bij veel van deze toepassingen kan ook een opstartwachtwoord worden ingesteld.

Stap 3

Gebruik een alternatieve methode. Als er een zip-archiver op uw mobiele apparaat is geïnstalleerd, plaatst u de bestanden die u nodig heeft en die u voor vreemden wilt verbergen in een aparte map op uw computer.

Stap 4

Maak er een zip-map van en plaats deze in het telefoongeheugen. Het zal onmogelijk zijn om ze te openen met standaard bestandsviewers op uw smartphone, daarom zijn ze niet toegankelijk voor buitenstaanders. Om ze te bekijken, gaat u naar het archiveringsprogramma en selecteert u deze map in het overzicht.

Stap 5

Stel een wachtwoord in voor de map met gegevens die u wilt beschermen tegen weergave door onbevoegde personen. Ga hiervoor naar de beveiligingsinstellingen van je telefoon en stel een wachtwoord in voor individuele menu-items.

Stap 6

Wees voorzichtig, stel alleen het wachtwoord in dat u zelf kunt onthouden. Deze functie wordt ondersteund door de meeste moderne telefoonmodellen. Houd er rekening mee dat wanneer u hun weergave op smartphones minimaliseert, ze in de toekomst beschikbaar zullen zijn zonder een wachtwoord in te voeren.

Aanbevolen: