Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Opgelegde Mobiele Services

Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Opgelegde Mobiele Services
Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Opgelegde Mobiele Services

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Opgelegde Mobiele Services

Video: Hoe U Uzelf Kunt Beschermen Tegen Opgelegde Mobiele Services
Video: How to secure Smart Phone from Hacking . #hack 2024, Mei
Anonim

Gebruikers van mobiele telefoons vallen gemakkelijk ten prooi aan openlijke fraude. Mobiele bedrijven schrijven geld af van abonneetelefoons voor diensten die niet zijn besteld. Er zijn verschillende manieren om u te beschermen tegen opdringerige service.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen opgelegde mobiele services
Hoe u uzelf kunt beschermen tegen opgelegde mobiele services

Lees aandachtig de voorwaarden van de serviceovereenkomst, vooral de alinea's die in kleine lettertjes zijn geschreven. Volgens een van hen hebben bijna alle mobiele operators het recht om hun diensten aan een abonnee te leveren, zelfs als het saldo van een mobiele telefoon nul is. Veel telefoonbezitters zijn zich vaak niet bewust van het bestaan van deze of gene dienst, vooral een betaalde dienst.

Neem contact op met Roskomnadzor, die het werk van alle telecommunicatiediensten regelt. Maak een klachtenverklaring met een verzoek om de rechtmatigheid van verbindingen te begrijpen zonder de toestemming van de abonnee en het afgeschreven geld voor diensten terug te storten op het saldo. Met de steun van Roskomnadzor winnen veel burgers dergelijke zaken (soms met grote moeite).

Heel vaak verdwijnt het geld van abonnees bij het betalen voor mobiele communicatie via terminals als gevolg van storingen in betalingssystemen. Bewaar in dit geval alle bonnen, dit zal u helpen om in de toekomst een claim in te dienen bij de mobiele operator.

Schrijf bij schending van consumentenrechten door de telecomoperator een aan de overtreder geadresseerde verklaring. Dien een klacht of verklaring in tweevoud in. Een daarvan, bij voorkeur tegen kwitantie, aan de telefoniste van uw gsm-bedrijf afgeven of per post opsturen met ontvangstbevestiging.

Controleer regelmatig de beschikbaarheid van diensten op uw mobiele telefoon. Als een onbekende service wordt gevonden, kunt u door de uniforme service van de mobiele operator te bellen, achterhalen wat deze service is, wanneer deze is aangesloten en hoeveel geld maandelijks wordt afgeschreven of eerder is afgeschreven. Mocht deze service voor u niet nodig blijken te zijn, ga dan te werk volgens paragraaf 2 en 4 van deze instructie.

Als uw telefoon wordt aangevallen door nutteloze reclame zonder uw toestemming, neem dan contact op met de Federale Antimonopoliedienst. In dit geval overtreedt de mobiele operator de reclamewet. Als niemand over documenten beschikt die de toestemming van de abonnee bevestigen om advertenties te verzenden, wordt de mobiele operator gestraft met een aanzienlijke boete.

Aanbevolen: