Een Tv-kabel Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Tv-kabel Aansluiten
Een Tv-kabel Aansluiten

Video: Een Tv-kabel Aansluiten

Video: Een Tv-kabel Aansluiten
Video: Coax TV Cable stripping connector install - Compression and Threaded 2024, Mei
Anonim

De noodzaak om een tv-kabel aan te leggen ontstaat meestal bij het verplaatsen van een tv naar een andere plek in de kamer. Om de beeldkwaliteit niet te verminderen, moeten bepaalde regels worden gevolgd bij het verlengen van de kabel.

Een tv-kabel aansluiten
Een tv-kabel aansluiten

instructies:

Stap 1

Wanneer u een kabel verlengt, moet u eerst naar de centrale kern kijken. Als het is gemaakt van één dik koperdraad, gebruik dan twee gewone F-connectoren en één I-connector, die verkrijgbaar zijn bij elke winkel voor tv-apparatuur.

Stap 2

Voor een hoogwaardige verbinding moet u een kabel voor de F-connector voorbereiden. Knip eerst het uiteinde van de kabel recht af. Verwijder vervolgens 15 mm isolatie. Doe dit voorzichtig om de vlecht niet te beschadigen. Wikkel na het verwijderen van de isolatie de vlecht terug, verwijder de folie eronder.

Stap 3

Strip tien millimeter isolatie rond de middelste geleider - dat wil zeggen, strip de middelste draad ongeveer een centimeter. Schroef nu de F-connector vast totdat deze stopt, terwijl de omwikkelde vlecht tussen het connectorlichaam en de buitenmantel van de kabel wordt geklemd.

Stap 4

Bijt voorzichtig de middelste draad af die uit de buitenrand van de F-connector steekt met een tang - zodat deze slechts 2 millimeter uitsteekt. Bereid het uiteinde van het tweede stuk kabel op dezelfde manier voor. Nadat beide F-connectoren zijn vastgeschroefd, verbindt u ze met de I-connector. Let er bij het vastschroeven van de F-connectoren op dat er geen kortsluiting ontstaat tussen de omvlechting en de middengeleider.

Stap 5

Als de middelste draad van de kabel gevlochten is, hebt u connectoren nodig die speciaal voor dit type kabel zijn. Knip een paar centimeter van de kabel af en neem deze mee naar de winkel - zo kies je de juiste connector.

Stap 6

De kabel met een gevlochten middengeleider kan worden verlengd door te solderen. Bij goed solderen is er geen zichtbare verslechtering van de signaalkwaliteit. Strip eerst drie centimeter buitenisolatie van de uiteinden van de aan te sluiten kabels. Maak vervolgens op één kabel de vlecht los tot een lengte van 20 millimeter, draai deze in vier bundels en vertin ze voorzichtig.

Stap 7

Knip op de tweede kabel voorzichtig 15 mm van de vlecht af. Vertin de resterende 5 millimeter. Doe dit voorzichtig om de isolatie onder de vlecht niet te smelten. Strip de middengeleiders van de kabels 15 mm door de isolatie in twee stukken te strippen. Draai de centrale kernen en soldeer ze voorzichtig. Plaats de twee verwijderde stukken isolatie op de middelste geleider en isoleer deze door de isolatie te smelten met een soldeerbout.

Stap 8

Soldeer de vier vlechten van de eerste kabel aan de vertinde 5 millimeter van de buitenmantel van de tweede kabel. Plaats op de verbinding een stuk isolatie dat langs dezelfde kabel is gesneden en smelt dit samen met de kabelisolatie. Ondanks dat door solderen een goede verbinding kan worden verkregen, wordt het beste resultaat behaald bij het gebruik van F-connectoren. Deze methode is veel minder arbeidsintensief, dus het is beter om deze te gebruiken door de juiste connector te kiezen voor de kabel die je hebt.

Aanbevolen: