Hoe Een Mobiele Telefoon Op Virussen Te Controleren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Mobiele Telefoon Op Virussen Te Controleren
Hoe Een Mobiele Telefoon Op Virussen Te Controleren

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Op Virussen Te Controleren

Video: Hoe Een Mobiele Telefoon Op Virussen Te Controleren
Video: How to check for an Android virus 2024, Mei
Anonim

Mobiele apparaten zijn in de loop van de tijd steeds complexer geworden. Veel moderne apparaten hebben een complexe interne structuur en hebben verschillende besturingssystemen. Hoe complexer de telefoon is, hoe gemakkelijker het is om er een virus op te krijgen. En hier worden mobiele antivirusprogramma's en een computer opgeslagen.

Een mobiele telefoon controleren op virussen
Een mobiele telefoon controleren op virussen

Noodzakelijk

Antivirussoftware voor mobiele telefoons

instructies:

Stap 1

Als je een op Java gebaseerde telefoon hebt, is de enige manier van infectie het installeren van een kwaadaardig Java-programma. Als het apparaat constant probeert een soort sms te verzenden bij het starten van de applicatie, belt, waardoor geld van uw mobiele account wordt afgeschreven, dan kan dit hulpprogramma kwaadaardig worden genoemd. Verwijder alle programma's die u verdacht kunnen maken. Voor Java-telefoons is er geen concept van een virus vanwege de eenvoud van de structuur en de onmogelijkheid om rechten te verkrijgen om zelfstandig een bepaald proces te starten. Alle programma's die zijn gemarkeerd als Mobile Antivirus, kunnen mogelijk ook als malware worden beschouwd.

Stap 2

Als je Symbian-besturingssysteem op je telefoon hebt geïnstalleerd, is er kans op infectie. Zoek op internet (bij voorkeur met behulp van een computer met een antivirusprogramma) een antivirusprogramma voor het apparaat. Van alle hulpprogramma's, Defenx Mobile Security, Dr. Web Antivirus (mobiele versie van een computertoepassing), Mobile Securuty en Kaspersky (ook mobiele versie).

Stap 3

Installeer het gedownloade programma op uw telefoon en voer het uit in scanmodus (item "Scannen").

Stap 4

Als je een Android-apparaat hebt, download dan alle antivirusprogramma's rechtstreeks van Market. Selecteer het juiste menu-item en voer de zoekopdracht "antivirus" in de zoekopdracht in. Selecteer onder de resultaten die op het scherm worden weergegeven het programma dat u leuk vindt en klik op "Downloaden en installeren".

Stap 5

Wacht tot de installatie van het programma is voltooid en start het vervolgens via het menu of voeg een applicatiesnelkoppeling toe aan het bureaublad. Selecteer het gedeelte "Volledige scan" en wacht tot de scan is voltooid.

Aanbevolen: