Hoe Maak Je Radiobesturing

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Radiobesturing
Hoe Maak Je Radiobesturing

Video: Hoe Maak Je Radiobesturing

Video: Hoe Maak Je Radiobesturing
Video: ПАНДА ТУТОРИАЛ. Как сделать панду в Roblox build a boat. 2024, Mei
Anonim

Als u besluit om vliegtuigmodellering te gaan doen en vervolgens met uw eigen handen een radiozender voor uw vliegtuig maakt, moet u er rekening mee houden dat dit een zeer moeilijke en kostbare zaak is. Bovendien zal er altijd een risico zijn om te werken op een frequentie die al in gebruik is.

Hoe maak je radiobesturing
Hoe maak je radiobesturing

instructies:

Stap 1

Bevestig de weerstanden R3-R7 in het bedieningspaneel en breng de assen van deze weerstanden weg van de stuurknuppels. Weerstanden kunnen van bijna elke waarde zijn. Het is natuurlijk wenselijk om het bereik van 1-47 KΩ aan te houden, maar als het niet mogelijk is om dit te doen, kunt u tot 100 KΩ gebruiken. Bovendien is het helemaal niet nodig om dezelfde weerstanden te selecteren. Houd er rekening mee dat er een weerstand R3 op het gasregelkanaal moet zitten, zodat de ontvanger, in het geval van een verlies van communicatie met de zender, de waarde van dit kanaal onmiddellijk op "0" kan zetten en de rest naar de neutrale positie.

Stap 2

Versterken aan boord:

- DA1 voedingsstabilisator (met een spanning van 3,3 V voor het hele apparaat). Maximale stroomsterkte - 130 mA;

- microprocessor DD1;

- radiomodule voor radiocommunicatie (bijvoorbeeld RFM42S1-433).

Stap 3

De registers van de radiomodule zijn grofweg in te delen in de volgende groepen:

- door algemene parameters (voor het toewijzen van I / O, het inschakelen van de nodige interrupts, het uitschakelen van ongebruikte interne perifere modules, enz.). Meestal worden deze parameters niet gewijzigd tijdens de montage.

- door de parameters van het radiopad (d.w.z. frequentieafwijking, bandbreedte van de IF-ontvanger, datatransmissiesnelheid, enz.). Bereken deze parameters in MS Excel;

- controle van gegevensoverdracht (aantal bytes ID, grootte van gegevenspakket, enz.);

- door de werkfrequentie in te stellen. Dus de al genoemde RFM42S1-433-module maakt het gebruik van frequenties 430-460 MHz mogelijk.

Let op: het is onwenselijk om de frequenties 433800-434000 MHz te gebruiken, aangezien deze frequenties worden gebruikt voor de bediening van autoalarmen.

Stap 4

Gebruik VD1 LED voor batterij-indicator. Trouwens, in dit geval zal de weerstand R8 fungeren als een stroombegrenzer via de LED en daarom kan deze worden geselecteerd in het bereik van 240 tot 510 Ohm (hoe lager de waarde, hoe helderder de indicator zal oplichten).

Stap 5

Als je een fabrieksbedieningspaneel hebt met een "trainerconnector", gebruik dan de elementen R9-R10 Kom, R10-47 KOhm, VT1-BC847, C10-100 PF samen. Let op: bijna elke laagvermogentransistor is geschikt als VT1.

Aanbevolen: