Hoe Maak Je Een VGA-tulpadapter?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een VGA-tulpadapter?
Hoe Maak Je Een VGA-tulpadapter?

Video: Hoe Maak Je Een VGA-tulpadapter?

Video: Hoe Maak Je Een VGA-tulpadapter?
Video: Переходник с HDMI на VGA плюс аудио - обзор и тест | Китай Ё. 2024, April
Anonim

De vraag hoe je een vga-tulpadapter maakt, is tegenwoordig populairder dan ooit. Veel mensen houden van het idee om een tv op een computer aan te sluiten. En daar wordt veel over gespeculeerd.

Hoe maak je een VGA-tulpadapter?
Hoe maak je een VGA-tulpadapter?

Het is nodig

Internet zeer oude TV-out over d-sub videokaart, d-sub m-connector, rca-connector, 75 ohm coaxkabel, soldeerbenodigdheden

instructies:

Stap 1

Op internet vind je een kant-en-klare tulp vga-connector, maar helaas, zelfs als je deze koopt, zal deze niet werken. Om een composietsignaal van een computer naar een tv over te brengen, moet de videokaart dit type signaalstandaard ondersteunen. Tot 2000 produceerden ze videokaarten met ondersteuning voor tv-out over d-sub. Dat wil zeggen, je zou een tv echt op zo'n videokaart kunnen aansluiten via de vga-tulpadapter. Na 2000 werd de signaaltransmissiestandaard echter gewijzigd en stopten videokaarten met het verzenden van het samengestelde signaal. Dus als je een vga-tulpadapter maakt of een kant-en-klare koopt en probeert deze op een moderne videokaart te gebruiken, zal de adapter onder geen enkele omstandigheid werken.

Stap 2

Als je nog steeds het signaal van de vga-uitgang van een moderne videokaart via de composietingang naar de tv moet sturen (gele tulpvideo), dan is de enige manier om dit te doen de aanschaf van een speciaal converterapparaat. Het voert signaaltranscodering uit tussen verschillende standaarden. De kosten van deze converter variëren van $ 10 tot $ 20. Dit is een vrij complex apparaat, dus alleen een professional kan het zelf monteren.

VGA rca s-video-omzetter
VGA rca s-video-omzetter

Stap 3

Als je de gelukkige eigenaar bent van een oude videokaart (uitgebracht vóór 2000) die tv-out over d-sub ondersteunt, bijvoorbeeld van Matrox, kun je proberen zelf een vga-tulpadapter te maken. Hiervoor heeft u een aansluitschema voor de rca- en d-sub-connectoren of "pinout" nodig.

RCA d-sub pinout
RCA d-sub pinout

Stap 4

Bereid vga-connectoren en cinch voor om te solderen. Open de beschermhoes, breng flux aan op de gewenste pads volgens de pinout. Neem een stuk kabel van de gewenste lengte, strip de uiteinden, vertin ze.

Stap 5

Zorg ervoor dat u de connectorbehuizingen op de kabel schuift voordat u deze aan de connectoren soldeert. Soldeer de binnenkern van de kabel aan de middelste pad van de cinch-connector en aan pin 3 van de vga-connector. Soldeer de afschermingsgeleider van de kabel (vlecht) aan de andere pin van de cinch-connector en aan pin nummer 8 van de vga-connector aan de andere kant van de kabel.

Stap 6

Verzamel de connectoren aan beide uiteinden van de kabel. De adapter is klaar. U kunt proberen uw tv op uw computer aan te sluiten.

Aanbevolen: