Wat Zijn De Voordelen Van Keramische Smartphones?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn De Voordelen Van Keramische Smartphones?
Wat Zijn De Voordelen Van Keramische Smartphones?

Video: Wat Zijn De Voordelen Van Keramische Smartphones?

Video: Wat Zijn De Voordelen Van Keramische Smartphones?
Video: Dit zijn de beste smartphones van november 2021 | SmartphoneMan koopwijzer 2024, Maart
Anonim

Bij het maken van een hoesje voor een smartphone wordt meestal gekozen voor aluminium, kunststof of glas. Rubberen inzetstukken worden vaak gebruikt om het apparaat te beschermen tegen stoten. Maar hoe vaak zie je een smartphone met een keramische behuizing in de winkelrekken? Het antwoord ligt voor de hand - nee, hoewel ze wel bestaan! Maar keramische smartphones zijn nog steeds niet wijdverbreid.

Wat zijn de voordelen van keramische smartphones?
Wat zijn de voordelen van keramische smartphones?

Voor- en nadelen van keramiek ceramic

De afgelopen tien jaar hebben velen geprobeerd keramiek te gebruiken om een smartphonehoesje te maken. Maar werken met keramiek vereist betrouwbaar gereedschap, omdat het materiaal erg kwetsbaar is. Maar nu staat de technologie niet stil en kan de keramische behuizing vrij goed worden gemaakt. Maar alle populaire bedrijven maken nog steeds smartphones van bekende materialen. Waarom is keramiek hier eigenlijk niet geschikt voor?

Keramiek kan namelijk zo worden bewerkt dat het bijna twee keer zo sterk is als glas. Ja, en geen krassen achterlaten is problematisch. En als je zo'n zaak laat vallen, is de kans dat je hem breekt erg klein. En, in tegenstelling tot glas, glijdt keramiek minder snel in de hand.

Dit waren allemaal pluspunten van keramische smartphones, maar niet zonder minpunten. Bijvoorbeeld:

  • Een dergelijke body is duur om te vervaardigen vanwege het grote aantal afgewezen exemplaren;
  • De thermische geleidbaarheid is slecht;
  • De case is verkrijgbaar in zwart en wit, wat niet naar ieders smaak is.

Daarom worden dergelijke smartphones zelden geproduceerd. Maar ze bestaan nog steeds en zijn zelfs te koop!

Een keramische smartphone kiezen

Het meest actief werden dergelijke smartphones geproduceerd door Xiaomi. Natuurlijk heeft ze het niet op de stream gezet. Ze brachten begin 2017 de Mi 6 Ceramic Edition uit. Ja, de Russische detailhandel heeft geen Chinese telefoon ontvangen, maar deze kan worden besteld bij online winkels. Het belangrijkste verschil is het lichaam zelf. Maar ook de dubbele camera van de smartphone is afgezet met 18 karaats goud. Ingebouwd geheugen 128 GB.

Mi Mix 2 is ook een populaire smartphone van het Chinese merk Xiaomi. Het is frameloos en heeft een versie met een keramische behuizing. Het display is groot - 6-inch. Er zijn randen rond het scherm, maar deze zijn tot een minimum beperkt. Het grootste nadeel van een smartphone voor kopers is de prijs.

Maar het was OnePlus die besloot om als eerste zo'n interessante smartphone in grote hoeveelheden uit te brengen. Het gebeurde in 2015. De kleine OnePlus X Ceramic Edition was snel uitverkocht. Maar zelfs nu kunt u proberen het bij dealers te vinden.

Uitgang:

Nu kent u de voordelen van een keramische smartphonebehuizing. Natuurlijk zullen ze niet snel wijdverbreid worden, of helemaal niet. Het is immers nog niet duidelijk of deze innovatie door de klanten zelf werd gewaardeerd en of ze behoefte hebben aan keramische hoesjes in plaats van meer bekende hoesjes.

Aanbevolen: