Hoe De Ingebouwde Webcam Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Ingebouwde Webcam Uit Te Schakelen
Hoe De Ingebouwde Webcam Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Ingebouwde Webcam Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Ingebouwde Webcam Uit Te Schakelen
Video: How to Disable Built-In Webcams on Windows Computers - Device Manager Tutorial 2024, Mei
Anonim

Het uitschakelen van de ingebouwde webcam op computers met Windows kan standaard via het systeem zelf worden gedaan en vereist geen tussenkomst van extra software.

Hoe de ingebouwde webcam uit te schakelen
Hoe de ingebouwde webcam uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm" om de ingebouwde webcam uit te schakelen. Vouw de link Printers en andere hardware uit en vouw het knooppunt Scanners en camera's uit. Zoek de regel en het menu van de ingebouwde camera en open dit element door erop te dubbelklikken. Schakel het selectievakje in de regel "Uitgeschakeld" in en bevestig het opslaan van de aangebrachte wijzigingen door op de knop OK te klikken.

Stap 2

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" om een alternatieve methode te implementeren voor het uitschakelen van de ingebouwde webcam en open het contextmenu van het item "Deze computer" door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op en ga naar het tabblad "Hardware" van het dialoogvenster dat wordt geopend. Vouw de koppeling Apparaatbeheer uit en vouw het knooppunt Imaging Devices uit. Zoek de regel met de naam USB-videoapparaat en open het contextmenu door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het commando "Uitgeschakeld" op en bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop OK te klikken.

Stap 3

Op laptops kan de ingebouwde webcam worden in- en uitgeschakeld door tegelijkertijd op de functietoetsen F en Fn te drukken.

Stap 4

Start het systeem opnieuw op en gebruik de F8-functietoets (afhankelijk van uw computermodel) om de BIOS-modus te openen. Ga naar het menu Beveiligd opstarten en zoek naar een tabblad of rij met de naam Integrated Pereferia. Zorg ervoor dat de optie Geïntegreerd niet is geselecteerd. Het wordt ook aanbevolen om uw camera te zoeken en de parameter Uitgeschakeld op te geven. Sla de wijzigingen op en start het systeem opnieuw op om de geselecteerde actie toe te passen.

Stap 5

Het uitschakelen van de ingebouwde webcam op computers met Linux kan worden gedaan met het speciale commando modprobe -r uvcvideo in de terminal.

Aanbevolen: