Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen
Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Mobiele Telefoon Kunt Beschermen
Video: Hoe Android-updates jouw smartphone vernieuwen en beschermen 2024, April
Anonim

De gebruiker van een mobiele telefoon wordt geconfronteerd met een aantal gevaren: diefstal van het toestel, frauduleuze activiteiten, infectie met virussen, enz. Elke eigenaar van een dergelijk apparaat moet over de kennis en vaardigheden beschikken om zich tegen deze gevaren te beschermen.

Hoe u uw mobiele telefoon kunt beschermen
Hoe u uw mobiele telefoon kunt beschermen

instructies:

Stap 1

Bedenk dat een verouderde maar multifunctionele mobiele telefoon soms zowel handiger als goedkoper is dan het nieuwste model, dat minder functies heeft. Tegelijkertijd is het risico op diefstal veel kleiner, omdat bijna alle aanvallers goed op de hoogte zijn van het bereik van telefoons en de jarenlange release van verschillende modellen. Maar pas bij de aanschaf van een dergelijk apparaat op dat u niet een telefoon tegenkomt die zelf is gestolen.

Stap 2

Draag je telefoon in een hoesje. Hierdoor is het moeilijk te zien welk model hij is en ziet hij er minder aantrekkelijk uit.

Stap 3

Geef je telefoon nooit aan iemand op straat. Ook als het later aan u wordt teruggegeven, is het geen feit dat een groot bedrag niet van zijn rekening verdwijnt, of dat u zich niet abonneert op een dienst waarbij een dergelijk bedrag periodiek wordt opgenomen. Als iemand dringend moet bellen, vertel hem dan dat u het nummer zelf kiest en de abonnee zelf de benodigde informatie geeft.

Stap 4

Activeer de service voor het blokkeren van oproepen en het verzenden van berichten naar de nummers van contentproviders met de operator. Stel uw telefoon en de telefoons van al uw gezinsleden dienovereenkomstig in.

Stap 5

Pas op voor telefoontjes van oplichters. Ze kunnen zich voordoen als familieleden in moeilijkheden - in dit geval, stel ze een vraag waarop ze gegarandeerd het antwoord zouden moeten weten. Als de beller beweert dat hij uw account per ongeluk heeft aangevuld, controleer dan of dit echt zo is, of hij heeft u zelf een nepbericht gestuurd over het aanvullen ervan. Dicteer geen USSD-commando's - ze zijn ontworpen om geld over te maken naar de rekening van de aanvaller.

Stap 6

Als je een smartphone gebruikt, download dan alleen apps van vertrouwde bronnen. Zelfs een gratis programma moet rechtstreeks van de site van de ontwikkelaar worden gedownload en niet van bronnen van derden. Op telefoons met Symbian-besturingssysteem versie 9 kan de applicatie alleen worden geïnstalleerd met een digitale handtekening. Maar het kan geen kwaad om een antivirusprogramma op elke smartphone te installeren, ook niet op smartphones met een dergelijke bescherming. Installeer nooit applicaties die van onbekende bronnen zijn ontvangen via Bluetooth of MMS.

Stap 7

Als uw machine alleen J2ME ondersteunt, reageer dan altijd negatief op het verzoek van de Java Virtual Machine om toestemming van de applicatie om een SMS-bericht naar dit of dat nummer te sturen.

Aanbevolen: