Draaiplateau: Hoe Maak Je Het Zelf

Inhoudsopgave:

Draaiplateau: Hoe Maak Je Het Zelf
Draaiplateau: Hoe Maak Je Het Zelf

Video: Draaiplateau: Hoe Maak Je Het Zelf

Video: Draaiplateau: Hoe Maak Je Het Zelf
Video: Maak zelf een VEILIG en goedkoop DRAAIPLATEAU ⚒ Presenteer je Producten Professioneel 🎂 #LOVEDIY 2024, Mei
Anonim

Het is tegenwoordig in de mode om te genieten van herinneringen aan de twintigste eeuw. Een van de symbolen is een vinylplaat. Als je dergelijke platen hebt, maar er geen draaitafel voor hebt, kun je ze zelf maken.

Draaiplateau: hoe maak je het zelf
Draaiplateau: hoe maak je het zelf

instructies:

Stap 1

Selecteer het juiste draaitafelmodel voor gebruik in je doe-het-zelf draaitafel. Het moet zowel monofoon als stereo zijn, maar het moet ontworpen zijn voor het gebruik van een piëzo-elektrische kop. Als je niet alleen records hebt op 33, maar ook op 45 of 78 toeren, moet het apparaat op die snelheden kunnen werken. In alle gevallen moet de motor van het afspeelapparaat asynchroon en netvoeding zijn.

Stap 2

Als de voorgestelde elektrische speler geen kop heeft, of in een deplorabele staat verkeert, en je hebt geen andere geschikte, is het beter om de aankoop te weigeren, tenzij je precies weet waar je een werkende kop apart kunt kopen.

Stap 3

Sluit de motor van het afspeelapparaat in geen geval rechtstreeks aan op het lichtnet, aangezien deze bijna altijd is ontworpen voor een spanning van 127 V. Schaf een speciale autotransformator aan die is ontworpen om Amerikaanse elektrische apparaten van 110 volt van stroom te voorzien via een elektrisch netwerk van 220 volt. Dergelijke apparaten zijn te koop, met name in bouwmarkten. Door het en sluit de motor aan op het netwerk. De condensator, die nodig is voor de werking van de motor, zit al in het apparaat. Het is vooraf aangesloten.

Stap 4

Plaats de draaitafel in een geschikte stevige, vuurvaste en diëlektrische behuizing die de motorcircuits niet raakt. Leid de afgeschermde kabel die van de kop komt uit de behuizing en leg hem zo dat hij de stroomkringen niet raakt.

Stap 5

Sluit de uitgang van de platenspeler aan op computerluidsprekers met een ingebouwde versterker. Als de platenspeler mono is, sluit u de stereo-ingangen van de luidsprekers parallel aan.

Stap 6

Schakel de stroom naar de luidsprekers en autotransformator in. Stel uw speler op de proef.

Aanbevolen: