Hoe Maak Je Een Fotomontage

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Fotomontage
Hoe Maak Je Een Fotomontage

Video: Hoe Maak Je Een Fotomontage

Video: Hoe Maak Je Een Fotomontage
Video: 📷How to Make a Photo Montage The Easy Way: No Special Skills Needed 2024, Mei
Anonim

Het is niet altijd mogelijk om meerdere elementen in een cameraframe tegelijk te combineren. Maar er is altijd een kans om de resulterende foto aan te passen en toe te voegen wat je maar wilt. In de tutorial van vandaag kun je leren hoe je een grappige fotomontage maakt en van een gewone foto een meesterwerk van een kunstenaar maakt! En daarvoor heb je helemaal niets nodig: hoogwaardige fotografie, Adobe Photoshop CS2 en een beetje geduld.

Hoe maak je een fotomontage
Hoe maak je een fotomontage

instructies:

Stap 1

Kies een foto die goed en van hoge kwaliteit is, ongeveer 2500x1800 groot, met duidelijke details en een goede kleurweergave.

Stap 2

Kies in het menu Afbeelding Aanpassingen - Schaduw / Hoogtepunt. Verplaats nu de hendels, maak de toon van de foto lichter, verwijder onnodige schaduwen, te scherpe overgangen.

Stap 3

Pas in het menu Aanpassingen een Fotofilter toe, ga naar het menu Filter en pas een Waterverffilter toe. Vervaag de randen van de afbeelding met het gereedschap Vervagen. Gebruik een zachte gum om de scherpe randen van de foto te wissen.

Stap 4

Nu moeten we een nieuw document maken. Ga hiervoor naar het menu Bestand - Nieuw. Maak dit nieuwe document ongeveer even groot als het vorige. Kopieer de eerste afbeelding en plak in dit nieuwe document, en vul de achtergrond van het nieuwe document met een licht gelige tint om het effect van aquarelpapier te krijgen. Verbind de lagen met het commando Ctrl + E.

Stap 5

Maak opnieuw een nieuw bestand aan. Zoek op internet een afbeelding van een geschikte schildersezel, bij voorkeur in gif-formaat, zodat u deze niet uit de tekening hoeft te knippen. Voeg de ezelafbeelding toe aan het nieuwe document, pas de helderheid en het contrast aan.

Stap 6

Op de ezel moet je een realistisch vel papier maken. Markeer eerst een stip aan de bovenkant van het vel met een borstel met zachte randen. Plaats er een schaduw onder - dit wordt een knop. Selecteer nu het gereedschap Vervormen (je kunt het oproepen door op Shift + Ctrl + x te drukken) en "vouw" de hoeken van het papier. Pas de schaduwen aan om een realistisch resultaat te bereiken. Selecteer de Dodge Tool (Lightening) en voeg er halfschaduw aan toe.

Stap 7

Maak opnieuw een nieuw bestand, groter dan alle andere. Daarop verzamel je de afbeelding.

Stap 8

Zoek een afbeelding van een pot met penselen, nogmaals, bij voorkeur in gif-formaat op een witte of transparante achtergrond, maar als je die niet kunt vinden, knip dan voorzichtig de afbeelding van de pot uit.

Zoek een afbeelding van een fotolijst op een witte achtergrond, uitgesneden langs de contour. Ook zij zal in actie komen.

Zoek op internet naar een afbeelding van een persoon die zijwaarts zit met één hand op één knie. We hebben alleen dat deel nodig waar een knie en een hand op zitten. Dit wordt onze artiest.

Voor de achtergrond kunt u de afbeelding van boekenplanken gebruiken. Je kunt nog een paar decoratieve elementen nemen, bijvoorbeeld een wereldbol.

Stap 9

Nu moeten we onze foto samenvoegen. Voeg eerst de achtergrond toe - de boekenplanken. Diversifieer ze met enkele decoratieve elementen - afbeeldingen, oude maskers - in het algemeen, zodat je de sfeer van een creatieve workshop krijgt.

Stap 10

Voeg vervolgens een afbeelding van de ezel toe, op de ezel met behulp van het gereedschap Transformeren, plaats de afbeelding zo dat de vlakken samenvallen. Voeg vervolgens een artiestenafbeelding toe aan de zijkant. Probeer alle details zo te rangschikken dat de afbeelding er realistisch uitziet.

Stap 11

Voeg decoratieve elementen toe - kaders, afbeeldingen op de achtergrond. Zet de pot met penselen op de voorgrond. Pas voor elke laag de helderheid en het contrast aan zodat ze goed passen.

Je foto is klaar! Met zo'n grappige montage kun je een aantal van je vrienden en familieleden een plezier doen.

Aanbevolen: